( ISSN 2738-5760 )
foto: Občina Poljčane foto: Občina Poljčane

Povečano število vandalizma tudi na območju Poljčan

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica opažajo, da se je ob koncu leta 2022 in v prvih dneh novega leta občutno povečalo število kaznivih dejanj na območju Poljčan, predvsem kaznivih dejanj poškodovanj tujih stvari z znaki vandalizma.

"Tako smo policisti PP Slovenska Bistrica v tem času obravnavali že šest takšnih kaznivih dejanj, v celotnem lanskem letu pa prav tako šest. Storilci pri tem poškodujejo in uničujejo predvsem stvari, ki so namenjene v dobro vsem občanom, kot so stvari in objekti na novem šolskem igrišču z okolico, cestno prometno signalizacijo, fasade stavb in podobno," poroča voodja policijskega okoliša Aleš Jamnik.
Za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari je po 220. členu Kazenskega zakonika zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do dveh let, če pa je povzročena večja materialna škoda pa celo kazen zapora do petih let. Prav tako lahko lastniki objektov oziroma stvari vložijo odškodninske tožbe zoper storilce za povračilo nastale škode. "Zato pozivamo vse občane in druge lastnike objektov, kot so podjetja, javni zavodi, ustanove in podobno, k še večjemu samozaščitnemu obnašanja v smislu ustrezne skrbi za premoženje. Policisti občane tudi pozivamo, da če zaznajo, da je bilo storjeno kaznivo dejanje ali pa imajo kakšne informacije v zvezi storjenih kaznivih dejanj, to sporočijo na telefonsko št. 113 ali anonimno telefonsko št. policije 080 1200 ali na Policijsko postajo Slovenska Bistrica na telefonsko številko 02 843 29 00 oziroma na elektronski naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.," še dodaja Jamnik.

Natalija Sinkovič

 

  • januar 29, 2023
Nazadnje urejano na 0, 29.01.2023 11:31
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči