( ISSN 2738-5760 )
Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Marca Googlovi avtomobili tudi po Slovenski Bistrici

Na slovenske ceste in ulice se po nekaj mesecih premora znova vračajo Googlovi avtomobili, ki bodo posneli 25 slovenskih krajev in mest. Iz urada informacijskega pooblaščenca sporočajo, da se bodo Googlovi avtomobili na slovenske ceste zapeljali 3. marca ter osvežili ulični pogled cest in ulic na svojih zemljevidih Google Maps.

 
 

Ameriški tehnološki velikan je v Sloveniji prvič začel snemati poleti 2013, posnetke pa je v storitev Street View vključil v začetku leta 2014. Aplikacija Google Street View (Ulični pogled), ki je na voljo v Googlovi aplikaciji za zemljevide, uporabnikom omogoča raziskovanje sveta skozi 360-stopinjske posnetke mest, cest in naravnih znamenitosti. Google za snemanje ulic in drugih bolj ali manj dostopnih lokacij poleg avtomobilov, skuterjev, koles in pešcev z nahrbtno kamero uporablja tudi motorne sani.

 

Googlovi avtomobili bodo snemali tudi v Slovenski Bistrici
Avtomobili s 360-stopinjsko kamero se bodo tokrat osredotočili na snemanje pločnikov in ulic v naslednjih krajih: Kočevje, Mislinja, Črnomelj, Maribor, Ajdovščina, Podgorje, Kranj, Ptuj, Murska Sobota, Koper, Kranjska Gora, Ljubljana, Stara Fužina, Novo mesto, Jesenice, Krško, Vrhnika, Slovenska Bistrica, Velenje, Nova Gorica, Postojna, Ilirska Bistrica, Celje, Žiri.

Natalija Sinkovič

  • februar 24, 2023
Nazadnje urejano na 0, 24.02.2023 14:01
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči