( ISSN 2738-5760 )

Šport

Zmagovalna serija kegljačic Impola se nadaljuje, senzacija fantov v Brežicah

Kegljačice Impola v drugem delu prvenstva nadaljujejo sijajno serijo predstav, ki se na koncu končajo z zmago Bistričank. Po odlični predstavi pretekli teden proti (tedaj) vodilni ekipi Proteusa iz Postojne, ki so jo kegljačice Impola dobile s kar 7:1, so zmagovalno voljo vnovčile tudi v 14. krogu na gostovanju v Pivki. Srečanje proti ekipi, ki je na lestvici takoj za Bistričankami se je sicer končalo z le 39 keglji zaostanka domače ekipe, a so imele Bistričanke jeklene živce ter vse napete končnice obrnile sebi v prid.

Barbara Jurančič je skupno podrla 577 kegljev, Petra Pečovnik, ki je z zmago v uvodnem dvoboju trasirala pot do nove zmage, pa je srečanje končala s 559 podrtimi keglji. Tolažilno točko za domačo ekipo je dosegla Anja Bašek, ki je s 584 podrtimi keglji postavila izid dneva, a ta ni odločal domala o ničemer.
Zmaga v Pivki je bila že peta zaporedna, z njo pa so se Bistričanke končno premaknile na lestvici ter s 5. mesta skočile kar na 3. mesto, kar je po zaključku prvega dela prvenstva delovalo kot le pusta želja. V prihodnjem krogu bodo kegljačice Impola na domačem kegljišču gostovale v Ljubljani, kjer jih čaka Taborska jama, ki se nahaja na 7. mestu.
Fantje, ki so v preteklem krogu z odlično predstavo slavili v Laškem, so svojo odlično formo potrdili tudi v Brežicah, kjer so ugnali kar liderja prvenstva s 5:3.
Gostitelji, ki so seveda veljali za velikega favorita so vodili že s 3:1 in čakali na srečen zaključek, do katerega pa je prišlo na – bistriški strani.
Najprej je Primož Topolšek priskrbel točko, zadnji žebelj v domačo krsto pa je s fantastičnim izidom zabil Marko Topolšek. Slednji je s kar 605 podrtimi keglji postavil izid dneva ter kegljače Impola popeljal do velike zmage.
Gostitelji so kljub porazu zadržali vodilno mesto z 20 točkami, medtem ko so Bistričani z 12 točkami na 8. mestu. V 15. krogu jih čaka še eno gostovanje in sicer v Ceršaku, ki je s 16 točkami na 4. mestu.

Napisal: Damijan DRAME

  • februar 26, 2023
Nazadnje urejano na 0, 26.02.2023 09:33
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned
6
7
10
24
27
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči