( ISSN 2738-5760 )

Ustanovljen LAS Med Pohorjem in Bočem

V prostorih Ljudske univerze Slovenska Bistrica je bila v četrtek, 23. februarja 2023, ustanova in volilna skupščina, na kateri je bila vzpostavljena nova lokalna akcijska skupina (LAS) z novim imenom “LAS Med Pohorjem in Bočem”.
LAS Med Pohorjem in Bočem bo v programskem obdobju 2021–2027 delovala na področju občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica in bo nadaljevala delo dosedanje LAS Dobro za nas, ki z iztekom programskega obdobja 2014-2020 počasi zaključuje svoje delovanje. Novoustanovljena LAS Med Pohorjem in Bočem bo odslej delovala tudi brez občine Rače-Fram, vanjo pa sovključene občine Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica. Novo ime je LAS moral dobiti zaradi spremenjene geografske pokritosti območja LAS, torej zaradi odhoda občine Rače-Fram v drugo Lokalno akcijsko skupino.
 

Člani Skupščine LAS so s tem opravili pomemben korak pri oblikovanju LAS za novo programsko obdobje. S sprejetjem in podpisom nove Pogodbe o ustanovitvi lokalnega partnerstva so potrdili LAS za novo programsko obdobje 2021-2027 in na ta način simbolično začeli novo programsko obdobje. Na skupščini so bili izvoljeni tudi člani Upravnega in Nadzornega odbora, potrdili so tudi vodilnega partnerja LAS. Ta bo tudi v novem obdobju RIC Slovenska Bistrica, ki je že zdaj uspešno vodil LAS v predhodnih dveh programskih obdobjih.

Podpis partnerske pogodbe in izvolitev organov LAS je prvi, osnovni korak pri vzpostavitvi lokalne akcijske skupine. Do konca julija 2023 bo ključna naloga priprava nove strategije lokalnega razvoja, ki bo služila kot temeljni dokument za črpanje finančnih sredstev, namenjenih lokalnim akcijskim skupinam, ki bodo tudi v prihodnje delovale po principu “od spodaj navzgor”. To pomeni, da bodo pri pripravi strategije pomembno vlogo odigrali prebivalci zgoraj navedenega območja, ki bodo na delavnicah in drugih dogodkih pozvani, da tudi sami izpostavijo potrebe lokalnega okolja in posredujejo svoje predloge za njihovo izboljšavo.

Vodilni partner v LAS Med Pohorjem in Bočem zato vabi zainteresirano javnost z območja občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica, da se včlani v novo javno-zasebno partnerstvo. Članstvo v LAS je prostovoljno in odprtega tipa (včlaniti se je možno skozi celotno programsko obdobje 2021–2027), dostopno vsem pod enakimi pogoji.

Dodatne informacije: Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, 02 620 22 70, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  • februar 27, 2023
Nazadnje urejano na 0, 28.02.2023 07:37
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči