( ISSN 2738-5760 )
Cvetni petek, Foto: Aleš Kolar Studio Bistrica Cvetni petek, Foto: Aleš Kolar Studio Bistrica

Sejem Cvetni petek bo 31. marca

Teden dni pred veliko nočjo se po ulicah Slovenske Bistrice že tradicionalno s svojimi izdelki predstavijo sejmarji iz vse Slovenije. V zadnjem času, dobrih 10 let, je sejem organizirala Krajevna skupnost Pohorskega odreda, od letos naprej pa ga bo Komunala Slovenska Bistrica.
Letošnji kramarski sejem Cvetni petek načrtujejo 31. marca. Organizatorji si bodo prizadevali prireditev ohraniti na enaki ravni, a z nekaj novostmi. "V tem trenutku predvsem vabimo vse, ki bi radi na sejmu sodelovali, da nam to sporočijo oziroma se prijavijo. Lokacija ostaja enaka, torej parkirišče pri "stari telovadnici, območje bivšega Crouzeta, zunanje dvorišče bistriškega gradu, letošnja novost pa bo dogajanje v Grajski ulici, kjer bodo sodelovali nekateri bistriški javni zavodi, kot so Knjižnica Josipa Vošnjaka z Bukvarnico, Zavod za kulturo s svojo ponudbo, Center za krepitev zdravja, in nekatera rokodelska in turistična društva," pojasnjuje Modest Motaln s Komunale Slovenska Bistrica.
Tudi letos načrtujejo pestro obsejemsko dogajanje z gostinsko ponudbo, vini bistriških vinarjev, za popestritev dogajanja pa bodo poskrbeli z nastopi lokalnih godb, mažoretk in še kaj bodo dodali.
Natalija Sinkovič
 
  • februar 27, 2023
Nazadnje urejano na 0, 27.02.2023 11:19
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Poišči