( ISSN 2738-5760 )

Šport

Tri zmage bistriških boksarjev v prvem krogu slovenke boksarske lige

V soboto se je v dvorani Leona Štuklja v Mariboru priča slovenska boksarska liga. V uvodnem krogu se je borb udeležilo 60 boksarjev in boksark iz 19 slovenskih klubov, med njimi tudi trije boksarji BK Slovenska Bistrica.

Aleks Vodušek se je v konkurenci mlajših kadetov pomeril z Patrikom Korošcem iz celjskega Intercoma. Vodušek, ki je nosilec srebrne kolajne z zadnjega državnega prvenstva v kategoriji do 44 kg, je z žilavim Celjanom opravil z odliko ter zmagal z enoglasno odločitvijo sodnikov.
Svoj debi v slovenski boksarki ligi je doživel mladi Tim Klaneček, ki je prav tako nastopil v konkurenci mlajših kadetov, ki se je pomeril z Davidom Božičem iz ljubljanskega kluba Knockout. Klaneček je prav tako odlično opravil svoje delo ter zmagal po sodniški prekinitvi že v 1. rundi.
Kot zadnji je nastopil Val Prosenjak, aktualni državni prvak v kadetski konkurenci v kategoriji do 60 kg. Njegov nasprotnik je bil Miha Kralj, član ljubljanskega FCL, a je Prosenjak sicer odličnega nasprotnika ugnal z enoglasno sodniško odločitvijo ter tako poskrbel za popoln izkupiček bistriških boksarjev na uvodu slovenske boksarske lige.

Rezultati:
Schoolboys: Aleks Vodušek (BK Slov. Bistrica) – Patrik Korošec (BK Intrcom Celje) 3:0
Schoolboys: Tim Klaneček (BK Slov. Bistrica) – David Božič (Knckout, Lj) 3:0, RSC, 1. r.,
Kadeti: Val Prosenjak (BK Slov. Bistrica) – Miha Kralj (FCL) 3:0

Napisal: Damijan DRAME

  • marec 5, 2023
Nazadnje urejano na 0, 05.03.2023 18:06
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned
6
7
10
24
27
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči