( ISSN 2738-5760 )

Šport

Kegljačice Impola znova poskrbele za menjavo vodilnih, poraz fantov

V prejšnjem krogu se je končal niz petih zaporednih zmag kegljačic Impola, s čimer so si precej otežile pot do morebitnega 3. mesta na koncu prvenstva. Otežile iz razloga, ker so v goste prihajale vodilne kegljačice Calcita, ki so se na vrhu znašle po zasluge – bistriških kegljačic, ki so krog pred tem ugnale takrat vodilni Proteus iz Postojne.

Agilne Bistričanke so tokrat gostile Calcit, ki bi si z zmago v Slovenski Bistrici najbrž že zagotovil naslov državnega prvaka in vnovič poskrbele, da so se na mesto vodilne ekipe vrnile dekleta iz Postojne!
Petra Pečovnik je v prvem dvoboju skupno podrla 580 kegljev in v setih remizirala z Lidijo Pirman, a je kegljačica Calcita podrla 8 kegljev manj in točka je šla na bistriško stran.
Po izidu 2:3 je na koncu je odločal dvoboj med Lucijo Kunčič in Noemi Živković, vložek pa je bil »vse ali nič«. Kunčičeva je v slogu Terminatorja rušila vse pred seboj ter Živkovićevi prepustila le tolažilni set in izid izenačila, v bistriški tabor pa pripeljala točki, saj so bile Bistričanke skupno boljše za 132 kegljev. Končni izid je bil 5:3 in kegljačice Impola so dva kroga pred koncem z 20 točkami na 4. mestu.
V predzadnjem krogu jih čaka gostovanje v Slovenj Gradcu, kjer bo štela le zmaga.
Fantje so tokrat na domačem kegljišču gostili ekipo Dravograda TRO in izgubili z 2:6. V bistriških vrstah se je s 571 podrtimi keglji najbolj izkazal Tilen Topolšek.
V 17. krogu bodo kegljači Impola gostovali na Koroškem, kjer jih čaka drugo uvrščena ekipa Špedicija RCM iz Črne na Koroške, ki se z Brežicami bori za 1. mesto.

Napisal: Damijan DRAME

  • marec 12, 2023
Nazadnje urejano na 0, 12.03.2023 07:55
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned
6
7
10
24
27
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči