( ISSN 2738-5760 )

Šport

Foto: Judo klub Impol Foto: Judo klub Impol

David Štarkel v Latviji do brona

18. in 19. marca v Rigi v Latviji poteka Evropski pokal v judu. Nastopilo bo skoraj 200 tekmovalcev iz 25 držav. Tudi David Štarkel, član Judo kluba Impol iz Slovenske Bistrice. 
 
 
 
Prvi dan tekmovanja na evropskem pokalu v Rigi smo slišali slovensko himno v čast Anji Štangar, na zmagovalni oder se je povzpel tudi David Štarkel.
Prvi nosilec kategorije do 60 kilogramov je bil David Štarkel, ki je bil v izločilnih dvobojih prost. V četrtfinalnem dvoboju proti Ukrajincu Viskovu si je priboril prednost wazarija, ampak je na koncu slavil Ukrajinec z ipponom. V repasažu je David najprej premagal Poljaka Blaszczaka z ipponom in v drugem krogu ponovno z ipponom Izraelca Soyonova. Za mesto na zmagovalnem odru se je pomeril z Ukrajincem Tupytskyi. Priboril si je prednost wazarija in jo uspešno zadržal do iztega rednega dela ter si s tem prislužil bronasto odličje.
 
"Dan se je začel super, ker sem bil nosilec sem bil prvo borbo prost in tako sem čakal v četrtfinalu zmagovalca med predstavnikom Poljske in Ukrajine, zmagal je slednji po dobri borbi sem izgubil in sem padel v repasaž. Moral sem zbrati in sestaviti, da se prebijem vsaj do bronaste medalje. In vse je šlo po planu, domov prihajam z novo medaljo," je povedal David Štarkel.
 
Na tekmovanju je v sodniški komisiji tudi naš Franc Očko, na katerega se zanašajo, da je sojenje po pravilih in fer. Njegovo znanje in nadzor je še posebej pomembno ob težko vidljivih kotih in odločilnih situacijah.
 
  • marec 18, 2023
Nazadnje urejano na 0, 18.03.2023 20:55
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned
6
7
10
24
27
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči