( ISSN 2738-5760 )
Foto: PGD Slovenska Bistrica Foto: PGD Slovenska Bistrica

Nesreči v Cezlaku in Poljčanah

V nedeljo, 19. marca 2023, se je ob 12.29 na Bistriški cesti v Poljčanah pripetila prometna nesreča, pri kateri sta trčili vozili, ob 15.16 se je v naselju Cezlak, občina Slovenska Bistrica, pri padcu z motorjem poškodoval motorist.

V nedeljo, 19. marca, ob 12.29 sta na Bistriški cesti v Poljčanah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulatorja, nudili pomoč delavcem avte vleke pri nalaganju vozil in nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so na kraju pregledali 5 oseb.

V nedeljo, 19. marca, ob 15.16 se je v naselju Cezlak, občina Slovenska Bistrica, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, očistili vozišče in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe. Gasilci so tudi zavarovali mesto pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu osebe do helikopterja SV, ki je poškodovanca prepeljal v UKC Maribor.

Policisti vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujejo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! 

To velja še zlasti spomladi, na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa. Motoristi naj se zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še niso tako dobre kot ob koncu prejšnje sezone. 

Voznikom drugih vozil (osebnih in tovornih avtomobilov) svetujejo, naj vozijo previdno in naj bodo pozorni tudi na motoriste. 

Več nasvetov za motoriste >> na tej povezavi

  • marec 20, 2023
Nazadnje urejano na 0, 20.03.2023 18:40
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči