( ISSN 2738-5760 )

Šport

Kegljačice Impola s 4. mestom ponovno v evropskih tekmovanjih, fantje zaključili z zmago!

Kegljačice Impola so v zadnjem, 18. krogu, gostile ekipo Celja in bi z morebitno zmago končale na 3. mestu ter tako izenačile najboljšo uvrstitev kluba v zgodovini.

Na koncu so se zmage veselile gostje in iz 5. mesta skočile na 3., potem ko so izgubile tudi kegljačice Ljubelja iz Tržiča. Slednje so tudi največje osmoljenke drugega dela prvenstva, saj so dolgo časa bile na 3. mestu, na koncu pa so ostale brez vsega.
Bistričanke pa so prvenstvo zaključile na še vedno odličnem 4. mestu, kar jih tudi letos vodi v evropska tekmovanja.
Po precej bledi igri obeh ekip, ki je bila sicer precej izenačena, saj je bila razlika v skupno podrtih kegljih le 43, so Celjanke na koncu slavile s kar 7:1.
Odlično predstavo sta v uvodni igri prikazali Petra Pečovnik in Anja Kozmus. Pečovnikova je podrla 575 kegljev, Kozmusova pa kar 592 in osvojila prvo točko za gostje. Edino točko za Bistričanke je osvojila Maja Drevenšek.
Kegljačice Impola, i tudi letos nastopajo pod vodstvom Silva Kunčiča, so se po osvojenem 4. mestu ponovno uvrstile v Pokal NBC.
Fantje so v zadnjem krogu doma gostili TRO Korotan iz Prevalj ter slavili s 5:3. Srečanje je bilo bolj kot ne revijalnega značaja, saj je bilo že pred pričetkom srečanja znano, da bodo kegljači Impola sezono zaključili na 8. mestu, Korošci pa mesto za njimi, saj je prednost Bistričanov znašala 5 točk. Tudi dvoboj sosedov je pripadel kegljačem Impola, ki so si z lahkoto zagotovili obstanek v vzhodni skupini 2. slovenske lige.

Napisal: Damijan DRAME

  • marec 26, 2023
Nazadnje urejano na 0, 26.03.2023 09:23
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned
19
21
23
26
28
30

 OSMRTNIC1 13

Poišči