( ISSN 2738-5760 )

Šport

Foto: Boks klub Slovenska Bistrica Foto: Boks klub Slovenska Bistrica

Novi zmagi bistriških boksarjev v 2. krogu slov. boksarske lige

V soboto, 1. aprila 2023, je bilo v Domžalah na sporedu 2. kolo slovenske boksarske lige, ki ga je  v sodelovanju z BZS organiziral tamkajšnji boksarski klub Double B Gym iz Domžal.

Na sporedu je bilo kar 37 dvobojev, saj je nastopilo kar 74 boksarjev in boksark, med njimi pa so bili seveda tudi boksarji BK Slovenska Bistrica.

Trener Matic Samastur je tokrat v Domžale odpeljal Aleksa Voduška, Jašo Jurka in Davida Brumca, Bistričani pa so zabeležili dve zmagi ter en poraz.

Aleks Vodušek je nastopil v konkurenci schoolboys (mlasši kadeti) v kategoriji do 50 kg, njegov nasprotnik pa je bil enak kot v uvodnem krogu lige, Patrik Korošec član celjskega boksarskega kluba Intercom.

Vodušek je v boju zanesljivo slavil in z zmago napovedal svoj nastop na bližajočem se Zlatem grbu Slovenske Bistrice, ki bo na sporedu 8. aprila ob 18.00 uri v Športni dvorani Slovenska Bistrica.

Jaša Jurko je z nastopom v Domžalah doživel debi v slovenski boksarski ligi ter zabeležil prvo zmago. Njegov nasprotnik je bil Nik Antolič iz BK Ring Ptuj.

Bistriške nastope je zaključil Brumec, ki je prav tako nastopil v kadetski konkurenci v kategoriji do 66 kg, v dvoboju pa se je pomeril z domačim boksarjem Alex Andrašijem iz BK Alex. Brumec je svoj dvoboj odboksal odlično, a je kljub temu zmaga zasluženo pripadla izkušenejšemu Andrašiju.

Rezultati:

Schoolboys do 50 kg:  Aleks Vodušek (BK Slov. Bistrica) – Patrik Korošec (BK Intrcom Celje) 3:0

Kadeti do 66 kg:   David Brumec (BK Slov. Bistrica) – Alex Andraši (BK Alex) 0:3,

Kadeti do 75 kg: Jaša Jurko (BK Slov. Bistrica) – Nik Antolić (BK Ring Ptuj) 3:0

Napisal: Damijan DRAME

  • april 2, 2023
Nazadnje urejano na 0, 02.04.2023 10:54
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned
19
21
23
26
28
30

 OSMRTNIC1 13

Poišči