( ISSN 2738-5760 )
Foto: Komunal Slovenska Bistrica Foto: Komunal Slovenska Bistrica

Nova pridobitev za Komunalo Slovenska Bistrica

V petek, 31. marca 2023, je Komunala Slovenska Bistrica v promet dala dve novi specializirani smetarski vozili z nadgradnjo Rotopres za odvoz vseh vrst komunalnih odpadkov.

Dve novi vozili sta na osnovi Mercedes šasije specializirani komunalni vozili z nadgradnjo Rotopres za stiskanje odpadkov volumna 14 kubičnih metrov. Postopek za pridobitev novih vozil je trajal dve leti. V Komunali so od podpisa pogodbe čakali skoraj 17 mesecev, da sta vozili bili dobavljeni. Vrednost investicije je bila slabih 400 tisoč evrov. Vozili sta primerni za pobiranje vseh vrst odpadkov.

Maksimiljan Tramšek, direktor Komunale Slovenska Bistrica, je nad pridobitvijo zadovoljen: »V družbi s tem posodabljamo in pomlajujemo floto vozil, ki trenutno šteje sedem vozil. S pridobitvijo dveh novih vozil bomo izključili eno amortizirano vozilo letnik 2007. S tem bomo pomladili floto. Trenutno je povprečna starost flote enajst let. V načrtu imamo postopke za posodobitev naslednjih vozil. Poudariti moram, da smo s to posodobitvijo zelo zadovoljni. Upam, da bo služila glede na trenutne razmere, ki so trgu. Verjamem, da bodo tudi uporabniki opazili to pridobitev, saj gre za sodobnejša in kakovostno izpopolnjena vozila. Prepričan sem, da bomo storitve, ki jih mi izvajamo v vseh občinah, še naprej ohranjali na visokem nivoju

Novi vozili bosta na posameznih urnikih pobirali tako biološke odpadke kot tudi mešano komunalno embalažo in steklo.

 

Amadeja Mlakar

 
  • April 3, 2023
Rate this item
(0 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči