( ISSN 2738-5760 )
Foto: Amadeja Mlakar Foto: Amadeja Mlakar

Kramarski sejem Cvetni petek uspešno izveden

V petek, 31. marca 2023, je v Slovenski Bistrici potekal tradicionalni kramarski sejem Cvetni petek, ki je bil že 75. po vrsti.

Kramarski sejem je trajal od 7.00 do 19.00 ure, na razstavnem prostoru Grajske ulice in na Partizanski ulici ter na parkirišču pred nekdanjim Crouzetom pa se je zvrstilo kar 75 ponudnikov svojih izdelkov in storitev. Javni zavodi (Zavod za kulturo, Zdravstveni dom, Zavod za šport, Ljudska univerza, Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica) so se predstavili s svojimi dejavnostmi, na grajskem dvorišču je potekala Grajska tržnica, v Gradu Slovenska Bistrica pa so potekali brezplačni vodeni ogledi gradu.

337282251 572936868143011 1807887080205162833 nModest Motaln s Komunale Slovenska Bistrica: »Na cvetnem petku je letos bilo 75 razstavljavcev, kar je več kot lani, ko jih je bilo 58. Veseli nas, da so se v velikem številu odzvali tudi slovenjebistriški javni zavodi. Izpostaviti velja Center za krepitev zdravja, ki je opravljala meritve sladkorja in krvnega tlaka, na stojnici se je predstavila Komunala s projektom Jedilno odpadno olje ni odpadek. Na stojnici se je predstavila tudi Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica, Zavod za kulturo Slovenska Bistrica se je vključil z lajnarjem, z brezplačnimi vodenji po gradu ter Bukvarno v gradu. Razstavni program smo podaljšali in razširili še na Grajsko ulico, za prihodnje leto pa napovedujemo še več vključenosti tako bistriških javnih zavodov kot tudi razširitev razstavnega programa. Zadovoljni smo z obiskom, veseli smo, da je vreme zdržalo, vetru navkljub. Na prizorišču je bilo v to delo vključenih 25 ljudi, na sejmu so za varnost ljudi in dober organizacijski potek sodelovali zaposleni na Komunali Slovenska Bistrica, redarsko službo so opravljali PGD Zgornja Bistrica in AD varovanje. V pripravo na ta dogodek je bila vključena celotna ekipa na Komunali Slovenska Bistrica, na izvedbo sejma smo se pripravljali nekje od sredine februarja

Maksimiljan Tramšek, direktor Komunala Slovenska Bistrica: »Družbi Komunala Slovenska Bistrica je bila zaupana izvedba tega dogodka. V preteklosti se s tem dogodkom nismo ukvarjali, a glede na to, da imamo v zadnjih letih trend rasti vseh javnih služb in glede na to, da delamo kar precej zadev na trgu, smo sprejeli pobudo in izpeljavo organizacije tega dogodka. Menim, da smo kljub začetnim krčem profesionalno pristopili k izvedbi tega dogodka. Ta dogodek je doprinos naši družbi in menim, da je prireditev bila kljub vetrovnemu vremenu dobro izpeljana in da so tako bili razstavljavci kot obiskovalci zadovoljni in da je vsak našel nekaj zase. Ta prireditev tradicionalno ostaja v mestu in mi kot ambasadorji in varuhi okolja se vključujemo v to zgodbo kot doprinos vsemu, kar počnemo dobrega za okolje in družbo v občini Slovenska Bistrica. Dogajanje je bilo pestro. Z našo prisotnostjo in našim obiskom dajemo podporo vsem tistim, ki tu razstavljajo, ki poskušajo najti svoj kamenček v mozaiku vseh ponudnikov in ki iščejo svojo priložnost. Vtisi so bili dobri in pozitivni

Sejem je potekal v dobrem vzdušju in brez izgredov, na kar so organizatorji še posebej ponosni. Javni zavodi, ki so se vključili v dogajanje, so bili nad odzivom obiskovalcev zadovoljni, so bili pa tudi veseli, da so se na takšnem dogodku lahko predstavili s svojimi dejavnostmi in aktivnostmi in ljudem pokazali, kaj ponujajo in jih povabili k svojim dejavnostim in aktivnostim.

Tako obiskovalci kot ponudniki so bili nad sejmom zadovoljni, vsi pa so se strinjali, da upajo, da se drugo leto v večjem številu ponovno srečajo.

Amadeja Mlakar

 

 
  • April 3, 2023
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči