( ISSN 2738-5760 )

Šport

Žiga in Tonček Štern, Foto: Špela Štern Žiga in Tonček Štern, Foto: Špela Štern Žiga in Tonček Štern, Foto: Špela Štern Žiga in Tonček Štern, Foto: Špela Štern

Cretu za člana reprezentance izbral brata Štern

Moško člansko odbojkarsko reprezentanco med junijem in oktobrom čaka nastop v treh različnih tekmovanjih. Selektor Gheorghe Cretu je na priprave povabil 23 odbojkarjev, med njimi tudi Tončka in Žigo Šterna.

Na seznamu romunskega strokovnjaka na slovenski klopi so se znašli podajalci Gregor Pernuš, Uroš Planinšič, Gregor Ropret in Dejan Vinčić, korektorji Nik Mujanović, Jaka Sešek in Tonček Štern, sprejemalci Črtomir Bošnjak, Rok Bračko, Klemen Čebulj, Matej Kök, Rok Možič, Žiga Štern in Tine Urnaut, srednji blokerji Miha Fink, Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Janž Janez Kržič, Sašo Štalekar in Alen Pajenk ter prosti igralci Jani Kovačič, Žiga Kumer in Urban Toman.

»Med sezono sem pozorno spremljal vse igralce, ki so bili del reprezentance v zadnjih letih. Za ekipo, ki je na svetovnem prvenstvu dobro delovala, je pomembno, da ostane zdrava. Bliža se namreč obdobje petmesečnih priprav, v katerem nas čakajo tudi tri pomembna tekmovanja, ki se bodo zvrstila eno za drugim. Jasno je, da časa za večje spremembe oziroma preizkušanja novosti nimamo,« je za Slovensko odbojkarsko zvezo ob predstavitvi spiska reprezentantov povedal selektor Cretu.

Reprezentanca se bo prvič zbrala čez manj kot mesec dni, v ponedeljek, 8. maja v Ljubljani. 

OZS, NS

 

 

 

  • april 18, 2023
Nazadnje urejano na 0, 18.04.2023 18:29
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned
19
21
23
26
28
30

 OSMRTNIC1 13

Poišči