( ISSN 2738-5760 )
Župan občine Kidričevo Anton Leskovar in direktor Komunale Slovenska Bistrica Maksimilijan Tramšek,Foto: Komunala Slovenska Bistrica Župan občine Kidričevo Anton Leskovar in direktor Komunale Slovenska Bistrica Maksimilijan Tramšek,Foto: Komunala Slovenska Bistrica

Komunala bo gradila vodovod in kanalizacijo v Kidričevem

Direktor Komunale Slovenska Bistrica Maksimilijan Tramšek je danes, v petek, 12. maja 2023, z županom občine Kidričevo Antonom Leskovarjem podpisal milijon 800.000 vredno pogodbo za izgraditev komunalne infrastrukture v naselju Njivice.

»Uspešni smo bili na razpisu za ureditev komunalne infrastrukture v občini Kidričevo za ureditev kompletne infrastrukture v naselju Njivice, kjer je vključenih okoli 150 stanovanjskih objektov,« je povedal direktor Komunale Slovenska Bistrica Maksimilijan Tramšek.

Gre za izgradnjo okoli 3 km dolge komunalne infrastrukture. »Uredili bomo kompletno infrastrukturo, vodovod, fekalno kanalizacijo, meteorno kanalizacijo, elektroenergetsko postrojenje, javno razsvetljavo, ter uredili pločnike in cestišča. Komunalno infrastrukturo bomo priključili na čistilno napravo Apače, meteorne vode pa se bodo speljale v sistem ponikalnice,« dodaja Tramšek

Dela bodo začeli predvidoma prvega junija letos, končali pa predvidoma v dveh letih oziroma najkasneje do 30. novembra 2024. »Vrednost investicije je milijon 800.000 evrov oziroma milijon in pol neto. Gradili bomo s svojimi ekipami, pri izvedbi pa bodo sodelovali tudi naši kooperanti,« je še povedal direktor Komunale Slovenska Bistrica Maksimilijan Tramšek.

Natalija Sinkovič

  • maj 12, 2023
Nazadnje urejano na 0, 12.05.2023 12:40
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči