( ISSN 2738-5760 )

Na Impolovem dnevu družin aktivno, veselo in zabavno

Mednarodni dan družin obeležujemo 15. maja, zato so se v podjetju Impol odločili, da posebno pozornost temu dnevu namenijo v soboto, 13. maja 2023. Dogodek so letos organizirali tretjič ter zaposlenim in njihovim družinam ponudili številne aktivnosti, obilico zabave in smeha.

Letos so otrokom in družinam ob mednarodnem dnevu družin v podjetju Impol na dogodku omogočili napihljiva igrala in številne aktivnosti: poligone, poslikavo obraza, družinsko tekmo v pikadu, pobarvanke za najmlajše, kjer so lahko otroci narisali svojo družino, izdelke pa so nato razstavili. Raziskovalci so pripravili nekaj podrobnosti o aluminiju ter nekaj izdelkov, tako da so si obiskovalci lahko ogledali proizvode. Obiskovalce je čakala slastna malica. Priključili so se tudi bistriški košarkarji in nogometaši in otroci so se lahko preizkusili v metanju na koš in streljanju na gol. Družine so se lahko fotografirale in dobile sliko za spomin, ki so jo odnesli domov. Punce iz Curaproxa so predstavile pomembnost higiene zob, saj se skrb za zdrave zobe začne že pri najmlajših, predstavitev prednosti mineralne vode Donat je predstavila gospa iz Medical centra Rogaška Slatina, ki je predstavila tudi delovanje njihovega centra. Kar nekaj podjetij, s katerimi Impol sodeluje, je prispevalo praktične nagrade za zbrane, zato so med udeleženci izžrebali prejemnike, ki so dobili 35 praktičnih nagrad. V Impolu niso pozabili niti na tiste, ki niso dobili nagrad, saj jih je čakalo prikupno tolažilno darilce. Podjetje Linde je posodilo male viličarje, s katerimi so se otroci lahko poizkusili v vožnji z viličarji, kar je bilo zanje zelo zabavno. Na vstopni točki so bila razstavljena gasilsko vozilo, velik viličar ter nakladač, ki ga uporabljajo v livarni. Na začetku celotnega programa so se zaposleni s svojimi otroci in partnerji sprehodili na oglede procesov. Pripravili so vodenje za 18 skupin skozi različne procese v podjetju Impol in otroci so si pogledali delovno mesto svojega starša, zgradbo in stroje.

Urša Zidanšek, Kadring: »Dan družin letos organiziramo tretjič, imeli smo ga že leta 2018 in 2019, v času korone pa tega žal nismo mogli izpeljati. Letos imamo rekordno število prijavljenih družin, v primerjavi z letom 2019 se je število podvojilo. Zelo pozitivno smo presenečeni in veseli nad odzivom. Lepo je videti, da je zaposlenim pomembno, da pripeljejo svoje družine, da svojim otrokom pokažejo, kje so zaposleni in kaj v službi počnejo, kar tudi nam daje vtis, da se zaposleni v službi dobro počutijo in svoje delovno okolje z veseljem pokažejo tudi družini

V okviru Tedna zdravja in dobrega počutja  v mesecu aprilu so zaposleni v Impolu izvajali različne aktivnosti, ena od teh je bila ta, da so se zbrali na stadionu v Slovenski Bistrici in zbirali so  dobrodelne kroge, lahko so tekli ali hodili. Te kroge so potem pretopili v denar in iz zbranega denarja bodo sredstva namenili otrokom svojih zaposlenih, ki imajo določene zdravstvene težave in potrebujejo dodatne terapije, ki pa so povezane tudi z dodatnimi stroški.

Andrej Kolmanič, glavni izvršni direktor podjetja Impol 2000, d. d.: »Zavedamo se svoje družbene odgovornosti, gledamo v prihodnost, zavedamo se, da so vsi ti mladi, ki so nas danes obiskali kot otroci, lahko nekoč naši bodoči zaposleni in temu dajemo velik poudarek. Zavedamo se pomena kadra, ki želimo imeti v prihodnje. Gra za eno tradicijo, ki jo bomo nadaljevali tudi v prihodnosti. Današnji dogodek je uspel zelo dobro, udeležilo se je preko 270 otrok, skupaj s starši pa se je dogodka udeležilo 600 oseb. Z veseljem smo jim v naši industrijski coni pokazali tisto, kar mislimo, da jim je bilo zanimivo in kar jih lahko pritegne, da se v prihodnosti morda odločijo za šolanje v tej smeri.«

Družine so na dogodku zelo uživale v številnih dejavnostih, tekmovanjih, igri, športnih aktivnostih in ustvarjanju. Otroci so na ogledu z zanimanjem občudovali delovne procese v podjetju ter spoznavali delo in delovno okolje svojih staršev. Starši so otrokom s ponosom predstavljali svoj poklic, zadolžitve ter jim razlagali, kaj v službi počnejo, čemu služi kak stroj in na kaj morajo biti še posebej pozorni. Sijoči nasmeški otrok in zadovoljni izrazi na obrazu staršev so pričali, da so dan družin vsi preživeli zelo lepo.

Amadeja Mlakar

  • maj 13, 2023
Nazadnje urejano na 0, 14.05.2023 04:37
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Poišči