( ISSN 2738-5760 )
Foto: Gibanje Svoboda Foto: Gibanje Svoboda

Ustanovljen Lokalni odbor Gibanja Svoboda Slovenska Bistrica

V torek 16. maja, so se v popoldanskih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja Svoboda v občini Slov.Bistrica in konstituirali lokalni odbor stranke v občini. Predsednik lokalnega odbora je postal dr. Vito Martinčič.

Člani zbora so za podpredsednico LO imenovali Marjano Brezovšek, podpredsednik pa je postal mag. Ljubo Poles. Za člana Izvršnega odbora Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Slovenska Bistrica so člani izvolili Gorana Krajnčiča in Niko Gerdovič. V skladu s strankinimi akti, je postal član IO tudi predstavnik svetniške skupine v občini Slovenska Bistrica Luka Zorko.

Predsednik dr. Vito Martinčič je v kratkem nagovoru povedal, da je stranka na lanskih lokalnih volitvah dosegla dober rezultat tako na državni ravni, kot v Občini Slov.Bistrica. Stranka ima v občinskem svetu sedem svetnikov in je po številu svetnikov druga stranka v občini. Občinski svetniki in člani Gibanja Svoboda so vključeni tudi v delovanje delovnih teles občinskega sveta.

"Zavedamo se, da smo člani Gibanja Svoboda ljudje z veliko znanja, različnih generacij in predvsem politično novi, a tudi brez nahrbtnikov preteklih zamer. To je naša velika prednost, zato smo skupaj lahko močnejši in uspešnejši pri doseganju zastavljenih ciljev. Vidimo precej izzivov, tako v urbanem delu, kot na podeželju naše zelene občine in prav je, da soustvarjamo njeno prihodnost. Odgovornost, svoboda, spoštovanje in zaupanje so pomembne vrednote naše stranke, zato bodo v vsakem trenutku vodilo našega delovanja. Napočil je čas, da lokalni odbor v celoviti organizacijski strukturi zavzeto nadaljuje delo, v dobro vseh Deželank in Deželanov občine Slovenska Bistrica, kot smo obljubili pred lanskimi lokalnimi volitvami. V slogi je moč," je v nagovoru poudaril predsednik dr. Vito Martinčič.

Člane je nagovoril tudi poslanec Državnega zbora Tomaž Lah, ki je v ospredje postavil vprašanja v kakšni državi in občini želimo živeti, kje smo, kdo smo in kam gremo. "Odgovori na ta, na videz, preprosta vprašanja, so ključni za razumevanje lastne identitete, razumevanje skupnosti in naroda, ki mu pripadamo. Če izhajamo iz dejstva, da je vsak od nas individuum, kamenček v mozaiku te skupnosti, potrebujemo medsebojne vezi. Imenujmo jih človeški odnosi, ki pa naj temeljijo na vrednotah, ki jih zagovarjamo v Gibanju Svoboda. To so spoštovanje, solidarnost, zaupanje in odgovornost. Bodimo aktivni in razmišljajmo o lokalnih projektih. Poiščimo ideje za okrogle mize, na katere lahko povabimo pristojne ministre iz naših vrst in tako izboljšamo sodelovanje med državo in lokalno skupnostjo," je podaril poslanec Državnega zbora Tomaž Lah.

Poslanec se je zahvalil tudi predsedniku dr. Vitu Martinčiču za pripravljenost prevzeti odgovorne naloge vodenja Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Slov.Bistrica. Člani lokalnega odbora so se seznanili tudi z osnutkom programa dela, ki ga bo dokončno potrdil Izvršni odbor Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Slov.Bistrica.

Po besedah predsednika je program dela realen in izvedljiv, med drugim pa načrtujejo tudi otvoritev pisarne LO v Slovenski Bistrici in aktivno sodelovanje pri projektih v občini. Med pomembnejšimi projekti so ponovna vzpostavitev davčne pisarne, izvedba kolesarske poti Slov.Bistrica – Pečke, izboljšanje EE infrastrukture ter seveda aktivno razreševanje aktualne problematike v občini Slov.Bistrica kot je trenutno dogajanje okoli načrtovanih vetrnih elektrarn.

  • maj 18, 2023
Nazadnje urejano na 0, 20.05.2023 10:41
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Poišči