( ISSN 2738-5760 )

Šport

Twirling klub Sašo Slovenska Bistrica so zastopale: Eva Mlaker, Leja Gorjup, Mia Baumkircher, Katarina Ošlak, Neli Žunko, Larissa Repnik, Aneja Juhart, Julija Žitnik, Ana Žagar, Ajda Motaln Godec, Ajda Mirković Zver, Melani Gril, Alina Ahmedovič, Nika Šega, Maja Klinc, Žanin Pišotek in Ula Resnik Eržen. Foto: TK Sašo Twirling klub Sašo Slovenska Bistrica so zastopale: Eva Mlaker, Leja Gorjup, Mia Baumkircher, Katarina Ošlak, Neli Žunko, Larissa Repnik, Aneja Juhart, Julija Žitnik, Ana Žagar, Ajda Motaln Godec, Ajda Mirković Zver, Melani Gril, Alina Ahmedovič, Nika Šega, Maja Klinc, Žanin Pišotek in Ula Resnik Eržen. Foto: TK Sašo

Twirling klub Sašo v Španiji osvojil šest medalj

V sredo, 17.5. so se člani Twirling kluba Sašo Slovenska Bistrica odpravili na dolgo pot do Španije, natančneje do kraja L'Hospitalet blizu Barcelone, kjer je minuli konec tedna potekalo mednarodno tekmovanje Španija Open 2023. Po 24-urni vožji je reprezentanca prispela na cilj. Četrtek popoldan in petek je bil namenjen aklimatizaciji in ogledu Barcelone ter pripravi na tekmovanje.

V soboto so se po otvoritveni ceremoniji tekmovalci najprej predstavili v tehnični disciplini od nižjega do najvišjega nivoja. Sledili so programi posamezno in v parih v prostem stilu za tekmovalce nižjega in srednjega nivoja ter nekaj skupin. Prav vsi tekmovalci Twirling kluba Sašo so izjemno prikazali svoje nastope, kar pričajo tudi rezultati. Svoj prvi nastop na takem mednarodnem tekmovanju so tako v soboto opravile tudi naše mlajše tekmovalke, ki so led prebile z odliko. Sobotni del tekmovanja se je zaključil v poznih večernih urah s podelitvijo – doseženi so bili fantastični rezultati.

V nedeljo se je ekipa v dvorano odpravila že v zgodnjih jutranjih urah in znova jih je čakal naporen tekmovalni dan v zelo močni konkurenci. Napočil je čas, da svoje znanje pokažejo tekmovalke višjega nivoja. Nedeljski del tekmovanja je tako postregel s tekmovalnimi nastopi najvišjega nivoja posamezno in v parih v prostem stilu ter v skupinah. Tudi v nedeljskem delu tekmovanja so naše tekmovalke prikazale izjemne nastope. Po dolgem dnevu je sledila podelitev in ponovno so bili rezultati odlični. Čestitamo prav vsem, tudi tistim, ki niso dosegli finalnih uvrstitev, saj so se vsi izvrstno izkazali. Ponosni smo na vse.

Skupaj se Twirling klub Sašo Slovenska Bistrica domov vrača z 2 zlatima, 2 srebrnima in 2 bronastima medaljama! Osvojili so tudi tri 4. mesta, šest 5. mest in štiri 6. mesta.  

V reprezentanci so Twirling klub Sašo Slovenska Bistrica zastopale: Eva Mlaker, Leja Gorjup, Mia Baumkircher, Katarina Ošlak, Neli Žunko, Larissa Repnik, Aneja Juhart, Julija Žitnik, Ana Žagar, Ajda Motaln Godec, Ajda Mirković Zver, Melani Gril, Alina Ahmedovič, Nika Šega, Maja Klinc, Žanin Pišotek in Ula Resnik Eržen. Tener in vodja reprezentance je Sašo Koprivnik. Ekipo so sestavljali tudi spremljevalci in starši oziroma navijači. 

  • May 22, 2023
Last modified on Monday, 22 May 2023 15:02
Rate this item
(2 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
4
6
11
12
13

 OSMRTNIC1 13

Poišči