( ISSN 2738-5760 )
Foto: Ljudska univerza Slovenska Bistrica Foto: Ljudska univerza Slovenska Bistrica

Parada učenja prinaša veliko zanimivih vsebin

Na Paradah učenja, v dvajsetih krajih po Sloveniji, se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij. V Slovenski Bistrici bo to med 10. in 17. uro v Malem parku za Knjižnico Josipa Vošnjaka.

Na stojnicah se bodo predstavili podizvajalci Parade učenja. Celoten koncept predstavitev je zgrajen okoli spretnosti za življenje in delo. Povezali ga bomo z obeležitvijo Evropskega leta spretnosti in skušali prikazati, kaj vse razumemo pod tem pojmom na način, da bomo predstavitev spretnosti povezali z vodilnimi temami letošnjega TVU-ja. Poudarek bo na tem, kako si lahko pridobimo nove spretnosti, izboljšamo ali utrdimo stare in kako nam to pomaga k boljšemu in bolj kakovostnemu življenju na vseh področjih.

Kaj vse se bo dogajalo in kdaj?

tvu1

tvu2

tvu3

PRIJAVE ZA SENČENJE NA DELOVNEM MESTU

Na Paradi učenja bomo zbirali prijave za sodelovanje v akciji spoznavanja delovnih mest in poklicev, ki bo potekala v juniju.
Letošnja krovna tema je Evropsko leto spretnosti.
In kako spoznavati spretnosti, ki jih potrebujemo za delo in življenje, kot skozi učenje iz prakse?
Zasnovali smo idejo »job shadowing« in jo poimenovali UČENJE NA DELOVNEM MESTU- Pridi z mano v službo, pokažem ti kaj delam.
Menimo, da te to priložnosti in možnost, da potencialni delavci pobližje spoznajo zanimiva delovna mesta. Prepričani smo, da bo ta osrednji spremljevalni dogodek Parade učenja zanimiv tudi za srednješolce, še posebej dijake zaključnih letnikov, ki bodo morda svojo karierno pot nadaljevali z zaposlitvijo, ali pa lažje izbrali smer študija po končanem šolanju.
Imamo zanimiv nabor poklicev, ki jih udeleženci lahko spoznajo, potrudili pa se bomo in poiskali izvajalce, če bomo dobili povpraševanje po poklicih, ki jih še ni na seznamu.

Nagradna igra - Povej zgodbo o hiši in njenih ljudeh
V letošnjih Tednih vseživljenjskega učenja iščemo zgodbe o hišah in ljudeh. Zanima nas razburljiva zgodovina ljudi, ki so povezani z neko hišo, zgodba gradnje, obnove, prodaje ... Podelite z nami spomine na katero od bistriških hiš. Ali je to hiša, kjer ste prebivali, bili zaposleni, bili velikokrat na obisku ... Obstajajo v Slovenski Bistrici hiše, kjer straši? Spomine popestrite s fotografijo.
Tri najboljše zgodbe bomo predstavili in razglasili nagrajence na PARADI UČENJA, 24. 5. 2023.

TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2023
Tedni vseživljenjskega učenja so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt koordinira Andragoški center Slovenij, izvaja pa ga na stotine ustanov , skupin in posameznikov širom države. Z njim opozarjamo na vseprisotnost po tudi pomembnost učenja- v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik prevzema v svojem življenju kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Festival pod sloganom Slovenija učeča se dežela je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

15. maj do 18. junij 2023
Lokalni koordinator Ljudska univerza Slovenska Bistrica bo tudi letos pod svojim okriljem združil 45 izvajalcev prireditev, ki jih bomo skupaj pripravili okoli 80.

Koledar prireditev je objavljen na naslovu tvu.aci.si
Dnevno ažurirane prireditve objavljamo s pomočjo portala Bistričan.si - vse prireditve najdete v napovedniku prireditev >>NA TEJ POVEZAVI

 
 
  • maj 23, 2023
Nazadnje urejano na 0, 23.05.2023 16:18
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči