( ISSN 2738-5760 )
Foto: Občina Poljčane Foto: Občina Poljčane

Znani dobitniki občinskih priznanj v Poljčanah

V počastitev  15. občinskega praznika občine Poljčane v Domu športa in kulture v Poljčanah v petek, 2. junija 2023, ob 18. uri pripravljajo slovesnost, na kateri bodo podelili tudi občinska priznanja in nagrade. Občina bo podelila zahvalno listino, dve priznanji in priznanja za najboljše športne dosežke. 

Občina Pljčane svoj občinski praznik praznuje 2. junija. Na ta dan leta 1846 je namreč v Poljčane pripeljal prvi vlak na progi Dunaj – Trst. Ta dan so si v Poljčanah izbrali za svoj občinski praznik. Ob letošnjem občinskem prazniku bodo podelili zahvalno listino, dve priznanji občine in priznanja za najboljše športne dosežke. Najvišje priznanje, zahvalno listino občine Poljčane, bo prejel Vinko Zobec, priznanje občine Franc Španring in Hana Brumec, razglasili pa bodo tudi najboljša športnika, to bosta postala Sara Trbulin in Klemen Španring. Tako so občinski svetniki odločili na ponedeljkovi seji.

Zahvalna listina Vinku Zobcu
Zahvalno listino občine Poljčane bo prejel Vinko Zobec, za dolgoletno uspešno delo na področju gasilstva in prizadevnost na vzgojno izobraževalnem področju. „Vinko Zobec je bil od leta 1985 do lanskega septembra zaposlen na Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane, kjer je s svojimi znanji in spoznanji bogatil strokovno pedagoško teorijo in prakso ter pustil močan pečat na strokovnem področju širjenja idej, dobre prakse, izboljšanju pedagoškega dela, povezovanja strokovnih delavcev, na področju razvoja digitalne tehnologije in mnogih drugih področjih. Z avtorstvom in soavtorstvom na področju učnih sredstev in pripomočkov je pomembno prispeval k razvoju slovenske pedagoške stroke, sodeloval na številnih lokalnih, državnih in mednarodnih dogodkih, konferencah, tekmovanjih in drugih dogodkih. Ob vsem pedagoškem udejstvovanju pa je aktiven član v društvih, predvsem v PGD Poljčane, kjer je vse od leta včlanitve 1990 opravljal številne funkcije od dela tajnika, člana operativne enote društva, vodja intervencije, člana upravnega odbora in predsednika mladinske komisije. Vinko je član tudi v društvih KUD Janko Živko Poljčane, FD Košuta Poljčane, Planinskem društvu Poljčane, AMD Poljčane in v Šolskem športnem društvu Poljčane,„ so zapisali v obrazložitvi.

Priznanji za Franca Španringa in Hano Brumec
Priznanje občine Poljčane bo prejel Franc Španring, za uspešno in dolgoletno prostovoljno delo na področju vzgoje in preventive v cestnem prometu ter aktivno delovanje v društvih. „Franc Španring je aktiven član ZŠAM vse od leta 1963. Vsa ta leta aktivno sodeluje pri številnih akcijah na področju vzgoje in preventive v cestnem prometu, pomaga pri delovnih akcijah ZŠAM, opravlja funkcijo podpoveljnika uniformiranih članov, je član UO in opravlja poklic šoferja. Prav tako je aktiven v Društvu upokojencev Poljčane, Planinskem društvu Poljčane in Vinogradniško sadjarskem društvu Poljčane,“ je zapisano v obrazložitvi priznanja.
Priznanje občine Poljčane bo prejela tudi Hana Brumec, za enkraten dosežek na znanstvenem področju. Priznanje so obrazložili tako: „Hana Brumec, dijakinja 4. letnika Srednje šole Slovenska Bistrica, je minulo šolsko leto skupaj s šolskim kolegom Damjanom Dovnikom pripravila raziskovalno nalogo z naslovom Merjenje kefeid tipa Delta ščita in dosegla 2. mesto na Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije ter se uvrstila na tekmovanje za mlade znanstvenike Regeneron ISEF, ki bo maja v Dallasu.

Naj športnika sta Sara Trbulin in Klemen Španring
Na občinski slovesnosti bodo razglasili tudi najuspešnejše športnike, ekipe in športne delavce občine Poljčane za športne dosežke, ki so jih dosegli v letu 2022.  Naziv najboljše športnice v občini Poljčane bo prejela Sara Trbulin, za športne uspehe v rokoborbi v preteklem letu, priznanje za najboljšega športnika pa bo prejel član Atletskega društva Slovenska Bistrica Klemen Španring, za športne uspehe v teku in gorskem teku v letu 2022. 

Na prireditvi bodo nastopili učenci Glasbene šole Slovenska Bistrica, dislociranega oddelka Poljčane, prireditev bo vodila Ina Olup, slavnostna govornica pa bo županja občine Poljčane dr. Petra Vrhovnik.

Za prijetno razpoloženje po prireditvi bodo poskrbeli Ribiška sekcija Poljčane, Društvo kmetic Poljčane in Vinogradniško sadjarko društvo Poljčane.

Nazadnje urejano na 0, 25.05.2023 13:10
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči