( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Likovno društvo Paleta je obeležilo 10. letnico delovanja

V ponedeljek, 29. maja 2023, je v Slomškovem domu v Slovenski Bistrici likovno društvo praznovalo svojo deseto obletnico delovanja, kar so proslavili s krajšim kulturnim programom, podelitvijo značk, razstavo umetniških del njihovih članov in prijetnim druženjem.

Likovno društvo Paleta so ustanovili leta 2013 in število članov se v teh letih giba med 10 do 15 članov. Sedanji člani Likovnega društva Paleta so: Stanka Reis, Štefka Jesenek – Šeša, Svetlana Godec, Romana Sagadin, Stanka Janžič, Jožica Vinter, Toplica Ignjatović, Franci Kolar, Vojko Kumer, Doroteja Ozimič, Tamara Dolšak, Lara Strnad, Breda Ričnik, Sonja Justinek in Zvonimira Male, ki je vse od ustanovitve predsednica društva.

Likovno društvo Paleta povezuje člane z različnimi interesi, tehnikami in slogi. Člani društva se predstavljajo na različnih skupinskih in samostojnih razstavah, udeležujejo se kolonij, tekmovanj in raznih prireditev v Sloveniji, nekateri člani tudi v tujini – na Hrvaškem, v Turčiji, Veliki Britaniji, Tuniziji ter Grčiji. Radi se udeležujejo likovnih kolonij v organizaciji drugih likovnih društev, zase pa pravijo, da jih umetnost zdravi in navdihuje. Članom ni tuja dobrodelnost, saj so številnim organizacijam podelili slike v trajno last, organizirali in udeležili so se številnih strokovih ekskurzij in se izkazali pri mentorstvu v osnovnih šolah.

Na prireditvi je Rudi Kruh v imenu JSKD Slovenska Bistrica podelil značke članom likovnega društva Paleta za njihovo ustvarjanje in za dolgoletno delo na področju ljubiteljske likovne dejavnosti. Srebrni znački Antona Ažbeta sta prejeli Breda Ričnik in Romana Sagadin. Zlate značke Antona Ažbeta so prejeli Tamara Dolšak, Svetlana Godec, Toplica Ignjatovič, Stanka Janžič, Štefanija Jesenek, Franci Kolar, Zvonimira Male in Stanka Reis, častno značko pa je prejel Vojko Kumer.

Zvonimira Male, predsednica Likovnega društva Paleta, ni mogla skriti ponosa in veselja ob obeležitvi 10. jubileja: »Vesela sem, da smo prišli do tako lepe obletnice. V naših začetkih nismo razmišljali o takšnem uspehu. Naša želja je bila ljudem predstaviti našo ljubezen do slikanja, do ustvarjanja, druženja za dušo. Skozi vsa ta leta smo poleteli visoko z ustvarjenimi deli, nabrali ogromno lepih spominov, doživeli čudovita druženja na kolonijah, na delavnicah in stkali lepa in pristna prijateljstva. Skupaj smo se učili, doživljali vzpone in padce, a na koncu sem ponosna na vsakega izmed nas, saj smo čudovita ekipa. Hvaležna sem vam za zaupanje, da sem kot predsednica vsa ta leta izpolnjevala svojo nalogo in da ste mi stali ob strani, saj je to temelj uspeha

Člani društva so Zvonimi Male in Toplici Ignjatoviču podelili zahvalo za izjemno podporo, dolgoletni trud in zaupanje.

 

 

  • May 30, 2023
Last modified on Tuesday, 30 May 2023 18:00
Rate this item
(2 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
4
6
11
12
13

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

Poišči