( ISSN 2738-5760 )
Center za krepitev zdravja Center za krepitev zdravja

Nasveti CKZ - Trenutek za boljše počutje

Berete nasvete Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica - Trenutek za boljše počutje

Pomlad je čas, ko se lotimo spomladanskega čiščenja naših prostorov. Zakaj se ne bi lotili še spomladanskega čiščenja uma? Gotovo ste že opazili, da se je skozi čas v vašem umu nakopičilo kup negativnih misli, ki vam povzročajo nepotrebne skrbi, spravljajo v slabo voljo in vplivajo na vašo kvaliteto življenja.
Nasveti v nadaljevanju vam bodo pomagali, da svoj um očistite vseh nepomembnih stvari, prihajajoče prijetnejše temperature pa dočakate v najboljšem možnem razpoloženju.
 
Sledite sebi in svojemu ritmu življenja
Življenje ne poteka vedno tako, kakor ste načrtovali. Ponavadi se bolj prilagajate merilom in življenju vseh drugih ljudi, kakor vašemu. Nič ni narobe, če niste kupili stanovanja pri 25 letih ali se poročili pri 30. Bodite tista oseba, ki želite biti. Delajte stvari, ki jih vi želite.
 
Sprejmite dejstvo, da niste popolni
Vedno bo nekje nekdo, ki bo nekje boljši od vas in s tem ni nič narobe. Vedite, da če ste obsedeni s popolnostjo, bo to samo prineslo še več stresa v vaše življenje.
 
Bodite prijazni do svojega telesa
Vse kar vnesete v telo neposredno vpliva na vaše počutje, čustveno in fizično. Fizična aktivnost pa vam bo pomagala bolje nadzorovati vaše misli in občutke. S svojim telesom pa ne bi smeli ravnati dobro le s prehrano in telovadbo. Osredotočite se na tiste dele sebe, ki so vam všeč. Telo vas vsak dan popelje skozi življenje, zato mu izkažite več ljubezni.
 
Preživite čas z ljudmi, ki vas osrečujejo
Ne dajte vse svoje pozitivne energije nekomu, ki je ne ceni. Ko gre za odnose, naj bo izmenjava uravnotežena. Niste samoumevni in tudi drugi ljudje niso samoumevni.
 
Čistite svojo okolico
Vaš um pa vam lahko pomaga pomiriti že samo spomladansko čiščenje prostorov. 
Center za krepitev zdravja
Last modified on Wednesday, 31 May 2023 05:56

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
4
6
11
12
13

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

Poišči