( ISSN 2738-5760 )
 Foto: KS Pragersko - Gaj Foto: KS Pragersko - Gaj

V Gaju bodo dobili nova otroška igrala

Krajani KS Pragersko Gaj že vrsto let opozarjajo na dotrajana in nevarna otroška igrala v Gaju. Z namenom zagotavljanja varne igre otrokom je novo vodstvo krajevne skupnosti Pragersko – Gaj v začetku maja naročilo redni letni pregled igral in igrišča.

Otroško igrišče ob Stanetovi ulici, nasproti ribnika, je opremljeno z osnovno urbano opremo, obdano z večjim številom klopi in košev. Na ograjenem območju so tudi igrišče za košarko z asfaltno podlago, igrišče za odbojko na mivki ter zelene površine za prosto igro. Na robu igrišča so nameščene naprave za zunanji fitnes. Igrala, namenjena predvsem otrokom v starosti od 3 do 12 let, so večinoma iz lesa, medtem ko je plezalo izdelano iz kovine.

Strokovnjaki iz podjetja Vojcles so na igrišču ob Stanetovi ulici, nasproti ribnika, preverjali vse lastnosti igral, ki bi lahko vplivale na varnost otrok. Ugotovili so, da je kar 8 od 10 igral dobilo najslabšo možno oceno. Glede na dolgoletno nevzdrževanje in dotrajanost igral so strokovnjaki svetovali, da se igrala odstranijo, saj sanacija ne bi bila smiselna.

Na 4. redni seji Sveta KS Pragersko Gaj, ki je potekala 22. maja 2023, je bila sprejeta soglasna odločitev, da se vsa igrala odstranijo z igrišča. Hkrati je bila ustanovljena komisija, ki bo zbirala ponudbe in predloge za nakup novega sklopa igral. "V začetku junija 2023 smo že podpisali pogodbo z izbranim ponudnikom igral v vrednosti dobrih 20.000,00 € za dobavo in montažo novih igral. Pričakujemo, da bodo nova igrala predvidoma že julija 2023 v uporabi," je povedal predsednik KS Pragersko Gaj Rudi Kruh. Obvestilo o tej odločitvi so posredovali krajanom, ki so se jim zahvalili za njihovo razumevanje. Hkrati so izrazili hvaležnost za opozarjanje na nevarno in dotrajano stanje igral v preteklih letih. Skupaj si prizadevajo ustvariti varno in prijetno okolje za igro otrok in verjamejo, da bodo nova igrala prinesla veselje in radost najmlajšim.

Natalija Sinkovič

  • June 16, 2023
Last modified on Friday, 16 June 2023 14:41
Rate this item
(0 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

Poišči