( ISSN 2738-5760 )
2. b Osnovne šole Pohorskega odreda, Foto: Natalija Sinkovič 2. b Osnovne šole Pohorskega odreda, Foto: Natalija Sinkovič

Konec tedna bomo navijali za Tiso rock & 2. b

Le kdo še ni slišal za Tiso in 2.b razred Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica. S svojo ljubeznijo do petja, nastopanja in mnogimi drugimi talenti so postali prava glasbena senzacija s svojo pesmijo "KA TE ČEŠ, TAK PAČ JE", ki jo je Slavko Kovačič – Spidi napisal posebej za njih

Mladi pevci so nastopili že na različnih otroških pevskih festivalih, kjer so dosegli odlične rezultate – na otroškem pevskem festivalu v Varaždinu so zmagali, v Banjaluki dosegli tretje mesto, posneli pa so tudi že videospot.

 

V zadnjih dneh se intenzivno pripravljajo na Fens festival, ki bo v Kopru ob koncu šolskega leta, od 23. do 26. junija. Skupina, ki se predstavlja pod imenom "Tisa rock & 2. B", nekaj dni pred vsakim nastopom vadi in poskrbi, da so na odru oblečeni v pravem rockerskem slogu - črne majice in črne hlače, ki so lahko tudi usnjene. "Nekateri med nami igramo tudi na kitare, vsi pa plešemo in se zabavamo na odru. Učiteljica nam ves čas spodbuja, naj pojemo glasno in nam kaže, kako naj se gibamo," je povedala ena od drugošolk. Tisa, njihova solo pevka, je izrazila navdušenje nad prihajajočim nastopom ter prepričana, da bodo dosegli odličen rezultat. Želijo si zmagati, a so zelo zadovoljni že s priložnostjo, da lahko nastopijo na Fens festivalu.

Razred je ponosen tudi na mlado pesnico Dano

V razredu 2.b pa je tudi izjemno nadarjena deklica, Dana, ki že v drugem razredu preseneča s svojimi izjemnimi pesniškimi sposobnostmi. Sodelovala je na mednarodnem natečaju, na katerem je sodelovalo okoli 180 mladih pesnikov, in osvojila bronasto medaljo. Med njenimi pesmimi je tudi pesem z naslovom "Mala miška", ki očara s svojo igrivostjo in domišljijo.

Mala miška, gladka tačka,

piše pesmico za mačka,

maček dolgo ni nič bral,

ker se je samo igral.

Mala miška piše piše,

zraven risbico nariše.

Eno miško, tri mačkone,

ki kupujejo bonbone,

maček prišel je po knjigo,

češ kaj mu branje bo,

a na koncu brez zapleta

z miško pravljico prepleta.

Razredničarka Jana Ceder iskreno veseli se uspehov svojih učencev in je ponosna na njihove talente. Poudarila je, da je vsak otrok nekaj posebnega, in z veseljem spodbuja ter pomaga pri razvoju njihovih talentov. Učenci so navdušeni nad njeno podporo in se že veselijo novega šolskega leta, ko bo učiteljica Jana ponovno njihova razredničarka.

Preden pa se lotijo novega šolskega leta, jih čakajo počitnice, ki jih bodo nekateri preživeli na morju ali v planinah. Drugi komaj čakajo, da bodo lahko čofotali v domačem bazenu in se igrali. Nekateri se bodo odpravili k babicam in dedkom, spet drugi se veselijo jahalnega tabora. Med počitnicami pa bo zagotovo tudi Dana napisala kakšno novo pesmico, saj je polna ustvarjalnosti in domišljije.

Natalija Sinkovič

  • June 19, 2023
Last modified on Monday, 19 June 2023 18:36
Rate this item
(2 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči