( ISSN 2738-5760 )

Šport

Boštjan Fridrih, Lucija Tarkuš, Ivan Trajkovič in Bojan Fajs Foto: Natalija Sinkovič Boštjan Fridrih, Lucija Tarkuš, Ivan Trajkovič in Bojan Fajs Foto: Natalija Sinkovič

Sprejem za Lucijo, Ivana in Vita

V torek, 4. julija 2023, sta Športna zveza in Zavod za šport Slovenska Bistrica pripravila sprejem za tri udeležence Evropskih iger, ki so se v nedeljo končale na Poljskem. Lucija Tarkuš je na finalni tekmi v balvanskem plezanju osvojila bronasto medaljo, nekoliko manj zadovoljen s svojim nastopom je bil Ivan Trajkovič, Vito Dragič pa je na ekipni tekmi dosegel edino zmago za Slovenijo. 

Predsednik športne zveze Bojan Fajs je poudaril, da smo Bistričani izredno ponosni na vse tri udeležence Evropskih iger, še posebej na Lucijo, ki je osvojila bronasto medaljo v balvanskem plezanju. "Vsi trije ste športni idoli za mlade, ki prihajajo za vami. Bistrica je športno mesto in veseli smo, da se toliko mladih udejstvuje v športu, in v vas imajo za idole, saj vedno znova dokazujete, da se da s trdim delom in trudom doseči veliko. Za to se vam iskreno zahvaljujem in želim vam čim več uspehov tudi naprej," je poudaril Bojan Fajs. Iskrene čestitke ob uspehu je izrekel tudi direktor Zavoda za šport Boštjan Fridrih: "Za Ivana vemo, da ima višje cilje, kot jih je dosegel na Evropskih igrah, Luciji pa iskrene čestitke za medaljo. V Zavodu za šport smo iskreno veseli vaših rezultatov in da lahko svoje športne dosežke gradite na naših športnih objektih. Bliža se otvoritev novega, vrhunskega plezalnega centra, tako da bo Lucija imela idealne pogoje za trening, lahko bo nadgrajevala svoje potenciale in zgradila svoje olimpijske sanje, Ivan pa jih bo zagotovo prihodnje leto, ko bo v Parizu nastopil že na tretjih olimpijskih igrah."

358345923 952580336028715 8344839632318091353 nZa Lucijo, članico Alpinističnega kluba Impol, so bile to prve Evropske igre in povedala je, da so bile zanimiva izkušnja. "Malo je bilo drugače od drugih tekem, saj so bili tam tudi športniki iz drugih disciplin, to je bila takšna mini olimpijska izkušnja. Med tekmovanjem sem zelo uživala in zelo sem vesela, da mi je uspelo osvojiti medaljo na balvanih. V težavnosti sem pričakovala boljši rezultat, ampak je bil zelo naporen urnik, 4 tekme v treh dneh, nagajalo je tudi vreme in začetek se je prestavljal, tako da sem bila kar nekoliko utrujena in nisem mogla plezati, kot sem si želela. Vem pa, da sem tudi v težavnosti sposobna dosegati dobre rezultate, kar bom dokazovala na svetovnem pokalu," je povedala Lucija Tarkuš. Že v četrtek potuje v Francijo na tekme za svetovni pokal: "Moj cilj bo plezati čim boljše, računam vsaj na polfinale, dala pa bom vse od sebe, da se bom uvrstila tudi v kakšen finale."

358009828_2175131192682228_4441545796896431371_n.jpg"Z letošnjimi Evropskimi igrami sem kar razočaran," je priznal tekvondoist Ivan Trajkovič, za katerim je bil junija kar zelo natrpan urnik s tekmovanji. "Čaka me še drugi del sezone, ki bo tudi zelo naporen, tako da mi bo poletna pavza s tekmami zelo prav prišla. Moj glavni cilj je še enkrat nastopiti na olimpijskih igrah. Če mi to uspe, bom na OI želel osvojiti olimpijsko medaljo. S trenerjem sva se odločila, da bom poskusil v prihodnje v dveh kategorijah nižje, zdaj nastopam v kategoriji +87 kg, v prihodnje pa bom poskusil v -80 kg. Tako me čaka naporno zgubljanje kilogramov, še 6 jih moram izgubiti do konca poletja. To bo tudi nova motivacija, saj ko sem na zadnje tako menjal kategorijo, je bilo zelo uspešno in se mi je uspelo kvalificirati."

Vito Dragič, ki je bil na Evropskih igrah v slovenski mešani ekipi in Sloveniji priboril edino zmago v boju proti Nizozemski, ki so jo Slovenci izgubili s 4:1, pa se sprejema zaradi tekmovalnih obveznosti ni mogel udeležiti.

Natalija Sinkovič

Last modified on Wednesday, 05 July 2023 16:03
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
4
6
11
12
13

 OSMRTNIC1 13

Poišči