( ISSN 2738-5760 )
Foto: Srednja šola Slovenska Bistrica Foto: Srednja šola Slovenska Bistrica

Diamantna generacija maturantov

V ponedeljek, 10. julija 2023, je v Viteški dvorani Gradu Slovenska Bistrica potekala svečana slovesnost ob podelitvi spričeval splošne mature. Že v sredo. 5. julija, pa podelitev spričeval poklicne mature. Letos so na Srednji šoli Slovenska Bistrica zelo ponosni na kar dve diamantni maturantki – Nežo Založnik in Katarino Grilj.

Odličnega uspeha na letošnji maturi se je veselila tudi dolgoletna ravnateljica Iva Pučnik Ozimič, ki z novim šolskim letom zapušča srednjo šolo. »Dvema dijakoma žal ni uspelo, prepričana sem, da jima bo to v jesenskem roku, ena dijakinja, in sicer Katarina Grilj, pa je postala diamantna maturantka. Matura, ki ste jo uspešno končali, vam omogoča nadaljnji študij na vseh programih terciarnega izobraževanja, podlaga je za nadaljnje raziskovalno delo, v vas je ogromno potenciala in veliko ste ga že pokazali. Zrelostno spričevalo je za prihodnost izredno pomembno, a ne prinese še vseh modrosti tega sveta, zelo pomembno je, da boste svoje znanje in potenciale nadgrajevali,« je poudarila Pučnik Ozimičeva. Tako dijakom kot učiteljskemu zboru in ravnateljici je čestital tudi župan dr. Ivan Žagar: »Tudi v prihodnje vam želim veliko uspehov, v kar sploh ne dvomim, saj prihajate iz Slovenske Bistrice, verjamem, da boste uspešni na vseh področjih, ki jih boste izbrali, ne le na izobraževalni poti, ampak tudi sicer v življenju. Nikoli pa ne pozabite, od kod prihajate,« je mlade nagovoril župan.

Prireditev sta vodila Iza Pučnik in Vid Šteinfelser. Izza je med drugim poudarila: »Opravljena matura za nas ne predstavlja le nekega dosežka in konca srednje šole, pač pa tudi nove začetke. Predstavlja nostalgične spomine in hkrati velike sanje za prihodnost. Pogosto slišimo, da je meja le nebo. Naj vas spomnim, da so človeške stopinje tudi na Luni. Kjer je volja, tam je pot. Verjamem, da karkoli bomo v življenju počeli, bomo počeli dobro. V nas je ogromno potenciala in prepričana sem, da ga bomo znali izkoristiti. Zaupajmo vase in pokažimo svetu, kaj zmoremo. Ne glede na to, kam nas bo življenje odpeljalo, ne pozabimo na to, od koder prihajamo. Velik del uspeha dolgujemo tistim, ki so nam ga omogočili. Tudi ko bomo že čisto zares odrasli, izobraženi ljudje, se spomnimo na tiste, ki so nas pri tem spodbujali. Potrudimo se, da bomo skrb vrnili našim staršem in naši domovini. Slovenija v nas mlade vlaga  ogromno sredstev in truda, da vsem omogoči izobrazbo. Ne pozabimo na to in poskrbimo, da bomo vsaj delček tega povrnili svoji državi.«

Na koncu prireditve je sledila podelitev spričeval splošne mature, ki je bila še posebej slovesna, saj je Katarina Grilj postala ena izmed 18 dijakinj in dijakov v Sloveniji, ki so dosegli vse možne točke in s tem druga diamantna maturantka Srednje šole Slovenska Bistrica.

Za popestritev prireditve so z glasbenimi točkami, ki so slovesnost naredile še bolj svečano, poskrbeli Eva, Maja, Niko, Patrik in Andraž.

Natalija Sinkovič

  • July 11, 2023
Last modified on Tuesday, 11 July 2023 18:50
Rate this item
(1 Vote)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči