( ISSN 2738-5760 )

Šport

z leve: trener Željko Adraši, Aleksej Tandler, Aleksandar Bojić, Gašper Pehant, Val Prosenjak in trener Roland Harb z leve: trener Željko Adraši, Aleksej Tandler, Aleksandar Bojić, Gašper Pehant, Val Prosenjak in trener Roland Harb

Val Prosenjak v reprezentanci za EP v boksu za kadete

Val Prosenjak, član boksarskega kluba Slovenska Bistrica, je minuli konec tedna z boksarsko reprezentanco Slovenije odpotoval na kadetsko evropsko prvenstvo, ki se letos odvija v romunskem Ploiestiju.

Prosenjaka, lanskoletnega državnega prvaka v kadetski konkurenci v kategoriji do 60 kg ter aktualnega v kategoriji do 66 kg, v uvodnem krogu čaka Vladimir Abramovas iz Litve.

Poleg Prosenjaka so v Romunijo odpotovali tudi Gašper Pehant (New Gym Tabor, Maribor), Aleksandar Bojić in Aleksej Tandler (oba BK Alex, Domžale), ki bodo pod budnim očesom trenerjev Rolanda Harba ter Željka Andrašija poskusili doseči kar najboljši izid.

Pehant bo nastopil v kategoriji do 48 kg, njegov prvi nasprotnik pa bo Armenec Keyan Vagharshak. Bojićev nasprotnik v kategoriji do 57 kg bo Denis Krasniqi s Kosova, Tandler pa bo nastopil v kategoriji do 70 kg, njegov nasprotnik pa bo Tarik Kunovac iz Bosne in Hercegovine.

Prosenjakov dvoboj bo na sporedu v torek, 25. julija, prenose pa si je moč ogledati tudi na spletni strani www.youtube.com/live/kb8Y6AvzuDg?feature=share.

Napisal: Damijan DRAME

  • July 23, 2023
Last modified on Monday, 24 July 2023 14:59
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
2
4
11
23
25

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči