( ISSN 2738-5760 )
Foto: Komunala Slovenska Bistrica Foto: Komunala Slovenska Bistrica

Fizični napad na voznika smetarskega vozila

Komunala Slovenska Bistrica ostro obsoja zavržen incident, ki se je zgodil danes, v torek 25. julija 2023. Okoli 10.50 je prišlo do fizičnega napada na enega od zaposlenih, ki je s skupino sodelavcev izvajal redno pobiranje bioloških odpadkov v ulici Pohorskega bataljona v Slovenski Bistrici.

"Med pregledom posode za biološke odpadke je naš zaposleni ugotovil, da so bili v posodi mešani odpadki, namesto ločeni biološki odpadki, kar je žal postalo precej pogost pojav na tem zbirnem mestu. Sledil je postopek, ki je v takih primerih predpisan, in naš voznik je želel narediti zapisnik ter fotografirati nepravilno napolnjeno posodo," sporočajo iz bistriške Komunale. Ob tem je lastnik, ki ni pravino ločil odpadkov, verbalno in fizično napadel zaposlenega s Komunale. "Zaposlenega je lastnik žalil ter ga nato fizično napadel, pri čemer je utrpel poškodbe roke. Po poskusu fizičnega napada, se je naš voznik želel umakniti v vozilo, vendar se je nasilje nadaljevalo, ko je lastnik objekta, pri katerem smo odkrili nepravilno ločene odpadke, z vso silo zaloputnil vrata, s čimer je našega zaposlenega poškodoval po nogi," še sporočajo.

Nemudoma so incident prijavili pristojni policijski postaji, ki bo incident ustrezno obravnavala.

"V našem podjetju zavračamo vsakršno obliko verbalnega ali fizičnega nasilja. Naši zaposleni se vsakodnevno soočajo z različnimi izzivi na terenu in z zahtevami naših cenjenih strank. Zavedamo se, da so naši zaposleni v izpostavljeni službi, vendar to nikakor ne sme biti izgovor za takšna nesprejemljiva in nasilna dejanja. Želimo poudariti, da imamo v našem podjetju ničelno toleranco do vsakršnega nasilja. Vodstvo podjetja bo naredilo vse, kar je v naši moči, da v prihodnje preprečimo kakršne koli poskuse nasilja nad našimi zaposlenimi v katerikoli obliki. Poskrbeli bomo za ustrezne ukrepe in izboljšave, da bomo zagotovili varno delovno okolje za vse naše zaposlene."

V primeru današnjega incidenta bo Komunala Slovenska Bistrica uporabila vsa pravna sredstva, ki so nam na voljo, da zagotovi, da bo storilec ustrezno odgovarjal za svoja dejanja.

Natalija Sinkovič

 

  • July 25, 2023
Last modified on Tuesday, 25 July 2023 12:02
Rate this item
(10 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči