( ISSN 2738-5760 )

Stanje po neurju v Poljčanah

Situacija na območju Poljčan je danes umirjena. Dravinja je navkljub nočnemu močnemu deževju upadla, je pa deževje ponoči povzročilo razlitje Dravinje po poljih, številne poškodbe na bankinah in jaških za vodo. Zaradi poplavljenega cestišča so zaprli tri ceste. Gasilci PGD Poljčane so opravili nekaj intervenciji – črpanje vode iz kletnih prostorov in reševanje dveh vozil, ki sta zašli na poplavljeno cesto. Čez dan so opravili še pokrivanje obstoječega plazu. Civilna zaščite je med zadnjim neurjem odredila eno evakuacijo stanovalcem v hiši blizu obstoječega plazu.

»Reka Dravinja je precej presegla mejo bregov in se je razlila. Zaprli smo štiri ceste, to so  bile Lušečka vas – Ljubično, Zgornje in Spodnje Poljčane čez polje, most do Krasne in glavna cesta v Studenicah. Drugih posebnosti ni bilo, po spremljanju pretokov je na merilni postaji v Ločah pretok padal med tem pa je na postajah v Makolah naraščal. Sinoči, do 20. ure, je naraščal nivo Dravinje in se je bližala meji, ki jo poznamo kot najvišjo. Trenutno pa nivo vode počasi upada in je Dravinja približno na meji, pri kateri se pri nas gasilci začnejo pripravljat. Gasilci so še vedno v pripravljenosti, a upamo, da se bo stanje umirilo, da ne bo naraščanja. Trenutno nismo več v rdeči fazi«, je celotno dogajanje povzela Laura Slatenšek, poveljnica štaba civilne zaščite Občine Poljčane.

Županja Občine Poljčane, dr. Petra Vrhovnik, je ves čas aktivno sodelovala z gasilci in člani civilne zaščite. Skupaj z njimi si je ogledala razmere v občini in tako vsi skupaj pripravili nadaljnje ukrepe za varnost naših občanov. Prav tako so se zaposleni z občinske uprave udeležili sestanka štaba civilne zaščite, ki je bi sklican v petek zvečer, da bi se delo v primeru poslabšanja lažje organiziralo.

Cesta v Studenicah je zdaj ponovno prevozna, cesta Čez polje in cesta Lušečka vas – Ljubično pa bosta zaradi varnosti zaprti še čez noč. Vse voznike prosimo, da upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo.

Občane pozivamo, da spremljajo in upoštevajo nadaljnja navodila civilne zaščite in da so kljub umirjanju stanja pazljivi in previdni.

(sporočilo za javnost Občine Poljčane)

  • August 5, 2023
Last modified on Saturday, 05 August 2023 17:30
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči