( ISSN 2738-5760 )

Šport

 Aleks Vodušek in trener Matic Samastur Aleks Vodušek in trener Matic Samastur

Klaneček in Vodušek končala nastope na EP za mlajše kadete

V Mariboru se med 15. in 26. avgustom odvija evropsko prvenstvo v boksu za mlajše kadete, na katerem nastopa kar 415 boksarjev in boksark iz 32 držav. V 11 člaski slovenski reprezentanci sta svoje mesto našla tudi boksarja BK Slovenska Bistrica Tim Klaneček in Aleks Vodušek, ki sta nastopila v kategoriji do 70 oz. 50 kg. 

Kot prvi je v ring stopil Klaneček, ki je imel za nasprotnika Kirila Bondarenka, reprezentanta Ukrajine. Ukrajinec, ki ima za seboj več kot 80 nastopov, je upravičil vlogo favorita ter slavil v 2. rundi po sodniški prekinitvi.

Vodušek se je pomeril s poljskim reprezentantom Alanom Wojnarowskim, s katerim sta prikazala izredno izenačeno borbo. Prva runda je pripadla Poljaku, medtem ko je druga runda zanesljivo pripadla Bistričanu. V odločilni rundi so sodniki zmago vendarle prisodili Wojnarowskemu.

Bistriška boksarja sta tako končala nastope na prvenstvu, na katerem si je Slovenija že zagotovila najmanj bronasto kolajno, saj se je Tiara Anastassia Marhold po dveh zmagah uvrstila v polfinale.

 

Napisal: Damijan DRAME

  • August 21, 2023
Last modified on Monday, 21 August 2023 07:40
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
4
6
11
12
13

 OSMRTNIC1 13

Poišči