( ISSN 2738-5760 )

Šport

 Ekipa skakalcev s Šmartnega s trenerjema, Foto Rado Vaner Ekipa skakalcev s Šmartnega s trenerjema, Foto Rado Vaner

Na Pohorju tekma mladih smučarskih skakalcev

Na smučarski skakalnici v Kalšah pod Šmartnim na Pohorju, kjer so lani pridobili novo, 50-metrsko skakalnico, so v soboto, 19. avgusta, na meddruštvenem tekmovanju gostili mlade smučarske skakalce iz vse Slovenije.

Avgusta lani so slovesno odprli prenovljeno 50-metrsko smučarsko skakalnico v Kalšah. »Po letu dni lahko ocenim, da je obnovljena skakalnica vsekakor velika pridobitev za naš klub. Predvsem zato, ker se nam na treninge ni treba več voziti v druge kraje po Sloveniji,« poudarja predsednik Smučarsko skakalnega društva Šmartno na Pohorju Rado Vaner. Po prenovi je zaletišče iz keramike, iztek skakalnice pa iz plastične mase, staro leseno ograjo je zamenjala aluminijasta, uredili pa so tudi primerno razsvetljavo. Tekmovanja, ki jih prirejajo, vedno privabijo številne obiskovalce.

Smučarsko skakalni klub Šmartno skrbi predvsem za mlade tekmovalce

V klubu skrbijo za razvoj smučarskega in skakalnega športa. Predvsem mladim omogočajo, da razvijajo svoje veščine tega privlačnega zimskega športa. Trenutno v klubu trenira okoli 12 mladih tekmovalcev, 2 starejša, ki tukaj trenirata občasno in dva veterana. »Naš cilj je, da vzgajamo mlajše tekmovalce, ki se kasneje priključijo klubu v Kranju in tam trenirajo naprej. Trenutno imamo kar nekaj perspektivnih tekmovalcev in tekmovalk, ki lahko posegajo po stopničkah. Lucija Jurgec je bila lani tretja na državnem prvenstvu do 16 let,« dodaja Vaner.

Smučarsko-skakalni klub Šmartno na Pohorju prireja najrazličnejša športna tekmovanja, predvsem v smučarskih skokih in v veleslalomu na Treh kraljih. Februarja so priredili državno prvenstvo mlajših kadetov na 50-metrski napravi in tudi ekipno državno prvenstvo.

»V soboto smo priredili meddruštveno tekmovanje v smučarskih skokih za tekmovalce s celotne štajersko-koroške regije, prišli pa so tudi naši prijatelji iz Predmeje na Trnovski planoti. Danes je tekmovalo 50 mladih in veteranov.« V prihodnji sezoni bodo zagotovo organizirali spet kakšno tekmovanje, saj se sproti prijavljajo na razpise Smučarske zveze Slovenije. »Če bo zima ugodna, bomo zagotovo ponovno priredili meddruštveno tekmovanje.«

Rezultati tekmovanja:

Natalija Sinkovič

  • August 21, 2023
Last modified on Monday, 21 August 2023 16:10
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
4
6
11
12
13

 OSMRTNIC1 13

Poišči