( ISSN 2738-5760 )

Na Pragerskem površine okoli šole živahnih barv

Pred začetkom šolskega leta so na Pragerskem v okolici šole poskrbeli za dobro vidne oznake na cesti, ki voznike opozarjajo, da vozijo v bližini šole. Dodali pa so tudi otrokom prijazno abecedo na stonogi.

"Za najmlajše in osnovnošolce smo pred začetkom šolskega leta pripravili prav poseben sprejem. Izvirno, otrokom privlačno in poučno, smo porisali dovozne ulice v okolici šole in vrtca. Ko smo se lotili poslikave v okolici šole nas je kontaktirala krajanka in se ponudila z idejo, da bi poživila potko, ki vodi v knjižnico. Idejo smo navdušeno sprejeli, priskrbeli barve in pribor. Nastala je prelepa in otrokom že zelo zanimiva stonoga z abecedo," je povedal predsednik KS Pragersko Rudi Kruh

Dela so se lotili člani sveta KS Pragersko – Gaj s pomočjo članic likovne sekcije DPD Svobooda Pragersko in posameznih krajank. "Z zelo živo trumeno barvo smo pobarvali tudi napis, ki voznike opozarja, da je v bližini šola. S tem smo želeli doseči, da bi vozniki v bližini šole in vrtca resnično vozili počasneje oziroma, da je hitrost treba prilagoditi zaradi varnosti naših otrok," še dodaja Kruh.

 Natalija Sinkovič

 
  • August 25, 2023
Last modified on Friday, 25 August 2023 16:23
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

Poišči