( ISSN 2738-5760 )
Fotografija: PGD Loče Fotografija: PGD Loče

Zagorelo pri Poljčanah

Ob 12.25 je v Lušečki vasi v občini Poljčane gorela vrtna lopa. Požar se je razširil na stanovanjsko hišo ob njej. 
Požar so pogasili gasilci PGD Poljčane, Makole, Videž, Laporje in Loče. Požar je uničil lopo in poškodoval okoli 80 kvadratnih metrov fasade in približno 70 kvadratnih metrov ostrešja s kritino na stanovanjski hiši.
Policisti so na kraju zavarovali območje in izvajajo ukrepe za zavarovanje življenja in premoženja ljudi. Po prvih zbranih obvestilih ni nihče telesno poškodovan. Na kraju bodo policisti opravili ogled kraja požara ter zbrali potrebna obvestila. Sam vzrok požara in gmotna škoda zaenkrat še nista znani.
 
Policisti so v torek, 29. avgusta, sporočili: "Mariborski kriminalisti in policisti so zaključili z ogledom kraja požara na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica, o katerem smo vas že obvestili. Ugotovljeno je bilo, da je najverjetnejši vzrok požara napaka na električni napeljavi v vrtni lopi. Požar se je nato razširil na ostrešje stanovanjske hiše. Kriminalisti so tujo krivdo izključili. V požaru nihče ni bil telesno poškodovan in ni nihče ni potreboval zdravniške pomoči. S požarom je nastala gmotna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 50.000,00 evrov."

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.
(ns)
 
  • August 28, 2023
Last modified on Tuesday, 29 August 2023 15:12
Rate this item
(2 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči