( ISSN 2738-5760 )

Na Zgornji Polskavi odprli novo Mercatorjevo trgovino

Na Zgornji Polskavi so po letu dni, ko so tam zaprli majhno Mercatorjevo trgovino, na Mariborski cesti v petek, 1. septembra, odprli novo Mercatorjevo trgovino.

Danes je poseben dan za prebivalce Zgornje Polskave in tudi za Mercator. Ta je v novih prostorih na Mariborski cesti odprl eno najsodobnejših trgovin. »Take trgovine odpiramo tudi drugod po Sloveniji, tudi v Ljubljani, torej tudi na podeželju želimo biti res nekaj posebnega. Glede na to, da se zavedamo, da v lokalnem okolju ni trgovine in da je ravno eno leto, odkar smo zaprli našo trgovino, ki je bila edina tukaj na Zgornji Polskavi, je bil že čas oz. lokalna skupnost je odprtje že težko pričakovala,« je povedala Manica Zupanič, direktorica maloprodaje malih formatov za celotno Slovenijo pri Mercatorju.

Nova trgovina je velika 300 m2 in ponuja več kot 6000 izdelkov, prejšnja jih je npr. le dobrih 2000. »Velik poudarek je na svežih kategorijah na sadju, zelenjavi, pekovskem pecivu. In pa še ena sprememba je ta koncept, ki ga gradimo v Mercatorju. Želimo, da je kupec čim hitreje postrežen. In novost je ta, da imamo v celoti samopostrežno linijo kruha, pekovskega peciva in delikatese. To pa pomeni, da je pekovsko pecivo kruh dnevno res tista svežina. Pečemo vse na prodajnem mestu in omogočimo kupcu, da si sam izbira, torej da mu ni treba čakati na postrežbo,« še pove Zupančičeva. »Enako je v delikatesi. Dnevno sveže, vnaprej narezane salame. Kupec jih lahko sam vzame. In pa zelo bogato pestro ponudbo imamo izdelkov našega lastnega invalidskega podjetja. To so pripravljeni sendviči, slaščice, solate za ta hiter nakup za malico. Prepričana sem, da bodo krajani zadovoljni. Mi si bomo seveda prizadevali in naredili vse, kar je v naši moči, da bo ekipa, ki je strokovna, prijazna, znala ustreči željam kupcev.«

V trgovini je sedem zaposlenih, nekaj tistih, ki so bili zaposleni že v prejšnji trgovini, vsi pa so iz lokalnega okolja. Poslovodkinja Suzana Papež Sakelšek pa je ob odprtju poudarila: »Zaposleni smo res zelo veseli, da je market Zgornja Polskava odprt, saj smo ga vsi skupaj z domačini že težko čakali. Trgovina je lepa in sodobna, mi pa bomo poskrbeli tudi, da bo dobro založena.«

Mercator je ob tej priložnosti doniral 1.000 evrov PGD Zgornja Polskava, otroci iz vrtca so za veselo popotnico zapeli dve pesmici, novo trgovino pa so nato s prerezom traku odprli predsednik Mercatorjevega poslovodstva Tomislav Kramarić, direktor Mercatorjevega področja maloprodaja Samo Gorjup, poslovodja trgovine Suzana Papež Sakelšek in predsednik Krajevne skupnosti Zgornja Polskava Uroš Klajderič.

Trgovina bo odprta od ponedeljka do petka od 7.00 do 20.00, v soboto pa od 7.00 do 19.00.

Natalija Sinkovič

 

  • September 1, 2023
Last modified on Sunday, 03 September 2023 18:45
Rate this item
(1 Vote)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči