( ISSN 2738-5760 )

Premiera filma Double deal nadvse uspešna

V Kinu v Slovenski Bistrici so v soboto, 2. septembra, premierno predstavili slovenjebistriško kriminalko Double deal. Nastala je v uspešnem bistriškem podjetju Optics trade v sodelovanju z odličnim bistriškim piscem in scenaristom Renatom Bratkovičem, mojstrom fotografije in videa Ninom Verdnikom, posneli pa so jo po ulicah Slovenske Bistrice in v njeni okolici in v podjetju Optics trade.

V kratki kriminalni zgodbi spremljamo zasebnega detektiva inšpektorja Nika Kalasha, ki ga imenitno odigra Žiga Tarandek, pred katerim je njegov morda najzahtevnejši primer doslej, vznemirljiv svet spletk, skrivnosti in nepričakovanih preobratov. Zgodba razkriva, da morda naloga, ki jo je dobil v začetku, to je preveriti, ali jo mož vara (zaigrala jo je Maša Moličnik), skriva nekaj veliko globljega kot le navadno varanje. Ko se v primer poglobi, odkrije krajo izdelkov podjetja Optics trade in še veliko več.

Pri projektu so sodelovali tako rekoč vsi zaposleni v podjetju, ki so poleg igralske zasedbe zagotovili tudi za vodenje projekta, pomoč pri snemanju in poprodukciji. »To je bil za nas resnično velik projekt, ki je nastajal kar nekaj časa. Ideja, da bi posneli kratki kriminalni film, se nam je zdela zabavna in unikatna. Največji izziv je predstavljalo to, da smo se prvič srečali s tako produkcijo filma, čeprav smo zaposleni v podjetju vajeni kamere, saj del naših marketinških aktivnosti predstavlja videoprodukcija. Pri nastajanju filma pa smo se z marsičim srečali prvič, recimo z maskami in kostumi. Vsak je imel svojo zadolžitev, nekateri smo igrali, drugi so bili statisti, skrbeli  za rekvizite. Snemanje je trajalo več tednov, poprodukcija pa skoraj pol leta,« je povedala igralka in koordinatorka projekta Maša Moličnik. »Zdaj, ko vidimo, kaj smo ustvarili, film, ki je zagotovo presegel naša pričakovanja, smo resnično zadovoljni in ves trud je poplačan.«

»Film ni promocija podjetja, je le način, kako uživati ob delu. Na nekoliko drugačen način smo želeli pokazati, kaj vse v našem podjetju počnemo. Ustvarjanje filma v službi, ki drugače zahteva vse kaj drugega, je vsem nam prineslo neko novo izkušnjo in v vsakdanjo rutino vneslo nekaj sproščenosti. Tretjino dneva preživimo v službi in prav je, da je to pozitivna izkušnja. Snemanje filma pa je poskrbelo tudi za krepitev ekipnega duha in povezanost ekipe,« je povedal direktor podjetja Optics trade Teodor Štimec. Podjetje se sicer ukvarja s spletno prodajo športne optike.

»Idejo smo ustvarili skupaj z ekipo Optics trada. Ko imaš priložnost sodelovati pri zanimivem projektu s tako nadarjeno ekipo, jo seveda zagrabiš z obema rokama. Ni veliko podjetij, ki bi se ukvarjala s stvarmi, ki ne zadevajo neposredno tega, s čimer se ukvarjajo, zato je Teodor s svojim podjetjem Optics Trade znova naredil en velik korak naprej. Je pa tudi super videti dvorano bistriškega kina polno,« je povedal scenarist in režiser, uveljavljeni pisec kriminalk Renato Bratkovič.

  • September 3, 2023
Last modified on Sunday, 03 September 2023 18:42
Rate this item
(2 votes)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 asspa 1

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči