( ISSN 2738-5760 )

KS Pragersko - Gaj bo praznoval

 23. septembra svoj krajevni praznik praznuje KS Pragersko - Gaj. Ob tej priložnosti bodo pripravili številne zanimive dogodke.

Ta konec tedna, točneje v soboto, 16. septembra, ob 13. uri naj bi ob začetku dogajanj v okviru 47. praznika krajevne skupnosti uradno odprli prenovljeno otroško igrišče v Gaju, potem ko so morali stara igrala zaradi dotrajanosti odstraniti. »Investicija v nova igrala je vredna dobrih 20.000 €. Verjamem, da bodo najmlajšim prinesla veliko veselja in radosti, in verjamem, da bo dobavitelj, ki s postavljanjem igral zelo zamuja, do sobote igrala postavil,« je povedal predsednik KS Pragersko – Gaj Rudi Kruh. Na igrišču v Gaju bodo v soboto pripravili veselo rajanje za otroke na napihljivih igralih, lahko si bodo poslikali obraz, igrali nogomet in sodelovali v raznih delavnicah, pekli bodo palačinke, kokice in še kaj. Hkrati bo že od 10.00 naprej potekal tudi dobrodelni Pragerski pisker oziroma tekmovanje v kuhanju jedi na žlico.

Praznovanje se bo nadaljevalo v torek z Dnevom odprtih vrat  Medgeneracijskega centra Društva upokojencev Pragersko, ki bo v sredo organiziralo tudi kolesarjenje za svoje člane. V četrtek se začne 11. regijska kolonija za učence osnovnih šol, prihodnji petek pa bodo položili venec ob spomeniku pri šoli, v knjižnici bo Lutkovna predstava, v prostorih DGM pa razstava malih živali. Pestro bo tudi v soboto, 23. septembra, ko bodo krstili novo gasilsko vozilo in pripravili 15. Festival Forma viva, dan zatem pa ribiško tekmovanje. Za konec septembra napovedujejo tudi otvoritev razstave likovnih del, dan odprtih vrat PGD Pragersko, šahovski turnir in v soboto 14. oktobra še 1. Veliko razstavo ročnih del, ki jo organizira TD Breza Pragersko – Gaj.

 

Natalija Sinkovič

  • September 11, 2023
Last modified on Monday, 11 September 2023 16:54
Rate this item
(0 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

Poišči