( ISSN 2738-5760 )
Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Načrtovana odstranitev lipovega drevoreda v Pivoli in uničenje Pohorja z vetrnimi elektrarnami - kaj ju povezuje?

Objavljamo izjavo za javnost, ki zadeva aktualni problematiki uničenja dveh izjemnih območij ohranjene narave, lipovega drevoreda v Pivoli in Pohorja, ki naj bi se, v kolikor se uresničijo namere investitorjev, z več deset 200 metrov visokimi vetrnimi elektrarnami vpisalo na seznam uničene, tehnološke krajine.

Načrtovana odstranitev lipovega drevoreda v Pivoli in uničenje Pohorja z vetrnimi elektrarnami - kaj ju povezuje?

Povezuje ju Pohorje. Nanj se vije cesta, ob kateri namerava občina Hoče-Slivnica podreti mogočna, zavarovana lipova drevesa. Izvesti, kot je zapisano v aktualnem prispevku novinarke Mladine Monike Weiss, "drevocid".

In to isto Pohorje naj bi, s podporo aktualne Vlade RS, ob molku predsednice države, dr. Nataše Pirc Musar ter v spregi Ministrstva za okolje, podnebje in energijo z energetskimi lobiji uničili z več deset 200 metrov visokimi vetrnimi elektrarnami, umeščenimi v osrčje najvrednejše slovenske narave, virov pitne vode in življenj sedanjih in prihodnjih rodov Pohork in Pohorcev.

Druži pa ju še ista oz. podobna malha denarja, iz katere naj bi se črpali ti skrajni zlorabi narave: t. i. zeleni evri za uničenje drevoreda so na razpolago iz fonda evropskega načrta za okrevanje in odpornost; uničenje Pohorja z vetrnimi elektrarnami pa bi podjetjem financirale banke, s taistim, za "zeleni prehod" namenjenim evropskim denarjem.

Bo kdo odreagiral? Kje ste, zakaj molčite za ohranjanje narave in okolja pomembne nevladne organizacije: Cipra, Umanotera, Fokus ...?

CI ZA Pohorje brez vetrnih elektrarn

zanjo Drago Mahorko

  • September 14, 2023
Last modified on Thursday, 14 September 2023 09:04
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči