( ISSN 2738-5760 )
Foto: Grajska tržnica Foto: Grajska tržnica

Iz Laporja s kolesom na bistriško tržnico

Ob letošnjem evropskem tednu mobilnosti bo Turistično društvo Laporje v soboto, 16. septembra, ob 8h izpred pošte v Laporju, organiziralo kolesarski izlet od Laporja do grajske tržnice v Slovenski Bistrici. Namen dogodka je opozoriti na potrebo po kolesarskih stezah in ozaveščati o varnem kolesarjenju v občini Slovenska Bistrica. 

»Kolesarili bomo namreč po cesti mimo železniške postaje Slovenska Bistrica, ki je zelo prometna lokalna cesta, saj jo dnevno uporablja veliko ljudi, ki se iz raznih vasi bistriške in makolske občine vozijo v službo in šolo. V Slovensko Bistrico gravitira okoliško prebivalstvo tudi zaradi vsakodnevnih nakupov ter obiskov zdravstvenega doma in raznih javnih uradov. Zaradi okoliških polj so na tej ozki podeželski cesti ves čas tudi kmetijska vozila. Kljub tej izjemni količini prometa pa je cesta brez vsakršne infrastrukture za pešce in kolesarje. S kolesarskim izletom želimo torej opozoriti pristojne, naj ne odlašajo več z gradnjo steze za pešce in kolesarje,« sporoča TD Laporje.

Z izletom želijo opozoriti tudi na varnost v cestnem prometu. Voznike želijo opozoriti, da "bistriška ravnina" ni avtocesta niti poligon za treniranje prehitevanja v škarje. »Kolesarje in pešce pa opozarjamo, da so za svojo varnost na cesti odgovorni tudi oni sami. Upoštevajmo cestno-prometne predpise, oblecimo svetla oblačila, uporabljajmo raznovrstne odsevnike, na kolo pa sedimo samo, če je čelada na glavi in kolo ustrezno opremljeno,« še dodajajo.

Organizatorji še sporočajo, da izlet v primeru slabega vremena odpade.

Natalija Sinkovič

Last modified on Friday, 15 September 2023 04:57
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči