( ISSN 2738-5760 )

Aktiv kmečkih žena je praznoval 30-letnico delovanja

V soboto, 16. septembra, je v Domu kulture na Črešnjevcu potekala slovesna prireditev ob 30. obletnici delovanja Aktiva kmečkih žena Črešnjevec.

Dogodek je bil del praznovanja 13. krajevnega praznika Krajevne skupnosti Črešnjevec in je pritegnil lepo število obiskovalcev. Med prireditvijo so pripravili razstavo peciva, medtem ko je druženje ob glasbeni spremljavi trajalo pozno v noč.

Udeležence je nagovorila Martina Dvoršak, predsednica Aktiva kmečkih žena Črešnjevec, ki je izrazila hvaležnost članicam za 30 let sodelovanja. Aktiv je marca letos prejel občinsko priznanje za svoje dolgoletno delo. Poudarila je raznolike dejavnosti, ki jih je Aktiv organiziral skozi vsa ta leta, vključno s tečaji, predavanji in izobraževalnimi ekskurzijami za članice. Prav tako so sodelovali s drugimi društvi v krajevni skupnosti pri različnih prireditvah.

Martina Dvoršak je pohvalila tudi vse prejšnje predsednice in izpostavila, da je trideseta obletnica Aktiva dokaz odličnega vodstva. V nagovoru je izrazila željo, da bi Aktiv še naprej uspešno deloval in bi se jim pridružile nove članice.

Čestitke za obletnico in lepe želje so prišle tudi od predsednika Krajevne skupnosti Črešnjevec, Francija Podgrajška, svetovalca KGZP izpostava Slovenska Bistrica, Srečka Rajha, predsednice Društva kmetic Slovenska Bistrica, Slavice Rebernak, ter vodje izpostave KGZP v Slovenski Bistrici, Marije Kresnik.

Na prireditvi so Francki Rajh, ustanoviteljici Aktiva kmečkih žena Črešnjevec, in Maji Unuk, članici z najdaljšim stažem vodenja aktiva, izkazali zahvalo s cvetjem in drobnimi pozornostmi. Prav tako niso pozabili na vse članice Aktiva in predsednice drugih aktivov kmečkih žena v občini Slovenska Bistrica ter vse, ki so prispevali k izvedbi prireditve.

Kulturni program, ki ga je vodila in popestrila Maruša Mlakar, je vključeval nastop Tamburašev KUD Šmartno na Pohorju in Ložniških ufarc, etnološke skupine turističnega društva Zgornja Ložnica.

September na Črešnjevcu je praznično obarvan zaradi 13. krajevnega praznika Krajevne skupnosti Črešnjevec. V okviru tega potekajo številni dogodki in aktivnosti, kot so potopisno predavanje o Savdski Arabiji, medvaški turnir v odbojki, kolesarski izlet, medvaški turnir v malem nogometu, rusko kegljanje, tenis in različne ustvarjalne dejavnosti, vključno z likovno razstavo v Domu Kulture na Črešnjevcu.

 

  • September 18, 2023
Last modified on Monday, 18 September 2023 16:57
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči