( ISSN 2738-5760 )
Foto: Natalija Sinkovič Foto: Natalija Sinkovič

30 let podjetja Unidel

Podjetje Unidel je bilo ustanovljeno 1. junija 1993. V treh desetletjih delovanja je preraslo v pomembnega akterja na področju proizvodnje in prodaje osebne varovalne opreme, ne le za zaposlene v skupini Impol, temveč tudi za druga podjetja po vsej Sloveniji.

»Unidel je bil ustanovljen kot del skupine Impol, ki je sprva skrbel za šivanje in pranje delovnih oblačil. Dejavnost smo kmalu razširili z raznovrstnim spektrom varovalne opreme, kot so čevlji, rokavice, posebna zaščitna oblačila, čelade, očala ... Gre za trgovsko blago, ki danes predstavlja približno 60 odstotkov prihodkov Unidela. Trgovina z varovalno opremo dopolnjuje našo osrednjo dejavnost - šivanje delovnih oblačil in pranje perila,« je povedala direktorica Unidela Marta Baum. V šivalnici se v celoti prilagodijo željam strank, od izbire modelov in barv oblačil do dodajanja logotipov in drugih pomembnih podrobnosti. V dobrih 700 m2 velikih prostorih na Kraigherjevi ulici imajo šivalnico, skladiščne prostore ter prostore za upravo. Pralnica perila pa je v Industrijski coni Impol. »V Industrijski coni Impol prav tako skrbimo za urejenost okolice, urejamo zelenice, čistimo ceste, pomivamo proizvodne prostore, odvažamo odpadke. Naši zaposleni delajo tudi v Impolovi telefonski centrali, skrbijo za pošto in arhiv,« dodaja Baumova.

V podjetju je več kot polovica zaposlenih invalidov

Unidel je bil ustanovljen z namenom zagotavljanja zaposlitve in novih kariernih priložnosti za invalide iz skupine Impol. Danes ima podjetje status invalidskega podjetja, saj kar 52 odstotkov od skupno 36 zaposlenih predstavljajo invalidi. »Več kot polovica naših zaposlenih so invalidi, zato smo še posebej predani ustvarjanju spodbudnega delovnega okolja in ohranjanju delovnih mest za njih,« poudarja Baumova.

Mojca Šinkovec, zaposlena v Unidelovi šivalnici, dodaja; »Zaposleni smo s pogoji dela v Unidelu zelo zadovoljni, dobro se razumemo in si znamo med seboj pomagati. To je bilo še posebej izpostavljeno v času covida, ko smo morali naš način dela prilagoditi takratnim razmeram. Ponosna sem, da sem del podjetja, ki uspešno posluje že 30 let.«

Unidel dejavnost neprestano širi na nove trge, razvija in dopolnjuje ponudbo izdelkov hkrati pa  zagotavlja kakovostne storitve svojim strankam. V prihodnje si v podjetju želijo ostati konkurenčen, hitro odziven in prilagodljiv partner, ki bo svojim zaposlenim zagotavljal varno in prijetno delovno okolje.

Natalija Sinkovič

                                                                                                             

  • September 19, 2023
Last modified on Tuesday, 19 September 2023 16:32
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči