( ISSN 2738-5760 )

Šport

Vesna Tarkuš dosegla prvo zmago na tekmi za DP v težavnosti

V PCL Ljubljana je po poletnem premoru med 30. 9. in 1.10. bila 3. tekma v težavnosti za vse kategorije. Vesna Tarkuš je v kategoriji, mlajših deklic osvojila zlato medaljo in svojo prvo zmago na tekmah za državno prvenstvo. Lucija Tarkuš med članicami 5., Eva Škrlec, starejše deklice 6. in Luka Vrečko, cicibani, 11. mesto.

Za AK Impol so tokrat nastopili 3 tekmovalke in na novo licencirani tekmovalec - Luka Vračko in kot debitant tekmoval v kategoriji cicibanov.

Tekmovanje se je začelo v soboto, kjer je v kategoriji starejših deklic Eva Škrlec, dosegla odlično 6. mesto. Po kvalifikacijski smeri je pokazala vrhunsko plezanje in tako napadala v finalno smer s tretje pozicije. Dosegla je višino 37+ v kvalifikacijah in 29 v finalni smeri.

Takoj za njimi so bile na urniku kvalifikacije za članice. Lucija v smer vstopila napadalno in močno. Po kvalifikacijah je  zaostala, le za Mio Krampl (AO Kranj) in tako v finale vstopala z druge pozicije, kar pa tokrat ni bila prednost. V večernem delu finala so bili težji vremenski pogoji, saj je bila prisotna velika vlaga, zato so bile  smeri težje plezljive in  je prišlo do predčasnega zdrsa. Lucija je zaključila tekmovanje z višino 16+ in dosegla 5. mesto med članicami. Zmagala je Rosa Rekar (PK FA), pred Mio Krampl (AO Kranj), tretja je bila Vita Lukan (ŠPO Radovljica).

Nedelja je bila rezervirana za mlajše kategorije, kjer sta tekmovala Vesna in Luka. Zoja Leskovar je tekmo izpustila. Vesna je bila na startni listi bila 37. in kot zadnja začela tekmovanje v kategoriji mlajših deklic. Resno delo in napredek pri plezanju na vseh nivojih med počitnicami je pokazala že v prvi smeri, kjer je dosegla vrh smeri. Seveda je Vesna  s polno osredotočenostjo napadla tudi drugo smer.  Vesna je tako osvojila vrhova v obeh smereh in zasluženo in prepričljivo zmagala.

Iskrene čestitke Vesni, za prvo zmago in vsem tekmovalkam in tekmovalcu za borbenost in odlične nastope.

Pripravila JT

  • October 2, 2023
Last modified on Tuesday, 03 October 2023 05:41
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
15
17
Date : 17 December 2023
24
29
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči