( ISSN 2738-5760 )

Sklepna prireditev Rožnatega oktobra

V soboto, 28. oktobra, je združenje Europa Donna na parkirišču pri gradu pripravilo sklepno prireditev ob Rožnatem oktobru.

Tek in hoja za upanje sta bila v Slovenski Bistrici organizirana že devetič. "Kot vsako leto smo tako otroci kot odrasli tekli in šli na sprehod po parku, zagodlo nam je edino vreme, a se nismo pustili pregnati. Oktober je tisti mesec, ko je treba posebej posvečati skrb samopregledovanju, pri čemer se je še posebej treba osredotočati na mlade. Kot vsako leto sta se odzvali osnovna in srednja šola z otroci in dijaki, ki so se pridružili dogodku, za kar smo izjemno hvaležni. Želim pa si, da se drugo leto, ko obeležujemo 10. obletnico, vidimo in proslavimo v še večjem številu,“ je povedala Anka Pušnjak s podravske podružnice Europe Donna.
Pred Zdravstvenim domom Slovenska Bistrica so posadili drevo. "Zahvaljujem se Občini Slovenska Bistrica, g. podžupanu, Komunali Slovenska Bistrica in vsem, ki so pri tem pomagali. Pri sajenju smo se zavezali, da bomo skrbeli za to drevo, ga negovali in z njim tudi osveščali širšo javnost in našo oblično o pomenu rožnatega oktobra," je še povedala Pušnjakova, pri sajenju drevesa, gre za škrlatni divji kostanj (Aesculus x carnea "Briotii") je sodeloval tudi podžupan bistriške občine Modest Motaln, ki je ob tem povedal: "Danes smo posadili rožnato drevo in skupaj smo se zavezali, da je to drevo simbol upanja, simbol trajnosti in vztrajnosti." Motaln je še dodal, da ga veselijo vsakoletne aktivnosti združenja Europa Donna ob rožnatem oktobru. "Njihovo poslanstvo, delovanje na preventivni vzgoji, se mi zdi še posebej pomembno, saj je preventiva zelo pomembna pri zgodnjem preprečevanju in odkrivanju raka dojk. Četudi vreme danes ni sodelovalo, kdo pa drug, če ne tisti, ki se borijo s to boleznijo, bodo tako trdni in kleni, da bodo vztrajali še naprej. Čestitke izrekam vsem, zlasti pa lokalnim članicam, ki se vsako leto potrudijo in pripravijo dogodek. Na Občini Slovenska Bistrica bomo tako kot vsako leto tudi v prihodnosti podpirali njihove aktivnosti na vseh različnih področjih in verjamem, da se naslednje leto ob njihovi okrogli obletnici spet snidemo.
Zbranim je zapel in zaigral Adi Smolar, žongler jih je navdušil z zanimivim žongliranjem, kot vedno pa so tudi letos postavili stojnice, na katerih so se med drugim predstavljali združenje Europa Donna in Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica.
 
Natalija Sinkovič

 

 

Last modified on Sunday, 29 October 2023 15:50
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči