( ISSN 2738-5760 )

Šport

Uspešen nastop Klanečka in Voduška na Zagreb Open 2023

V Zagrebu je minuli vikend potekal tradicionalni mednarodni boksarski turnir Zagreb Open 2023, na njem pa so nastopile reprezentance Češke, Poljske, Slovaške, Republike Irske, Črne gore, Hrvaške ter Slovenije. 

V reprezentanci s slovenskim grbom sta nastopila tudi boksarja iz BK Slovenska Bistrica Tim Klaneček in Aleks Vodušek, ki sta boksala pod taktirko njunega trenerja Matica Samasturja.

Vodušek je nastopil v konkurenci mlajših kadetov (Schoolboys) v kategoriji do 50 kg. Njegov nasprotnik v polfinalu je bil češki boksar Pavel Dusanek, eden izmed najboljših mladih evropskih boksarjev v tej konkurenci. Vodušek je prikazal odličen boks, a na koncu izgubil z deljeno sodniško odločitvijo 2:1 ter se okitil z bronasto kolajno.

Klaneček je prav tako boksal v kadetski konkurenci in sicer v kategoriji do 70 kg, kjer je v polfinalu s 3:0 odpravil domačega boksarja Gabrijela Kapetanića. V finalu je bil njegov nasprotnik prav tako hrvaški reprezentant Mihael Baričević, ki za mladega Pragerčana ni predstavljal bistvenih težav. Klaneček je premoč potrdil v 3. rudni, ko je glavni sodnik dvoboj predčasno prekinil ter zmago prisodil Klanečku, ki je tako osvojil zlato kolajno.

Napisal: Damijan DRAME

  • October 30, 2023
Last modified on Monday, 30 October 2023 12:21
Rate this item
(0 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
15
17
Date : 17 December 2023
24
29
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči