( ISSN 2738-5760 )

Navdušujoče digitalne pustolovščine za otroke in mlade

Podjetje Kadring, d. o. o, skupaj s partnerji - Osnovno šolo Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, Centrom IRIS, Centrom za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne in podjetjem Alcad, d. o. o., izvaja devet različnih programov za razvoj digitalnih kompetenc otrok in mladih. Programi se izvajajo v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev. Javni razpis sofinancira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.

 

PROGRAMI DELAVNIC

Otroke in mladostnike smo k izvedbi aktivnosti pritegnili z uporabo najsodobnejših tehnologij (uporaba ChatGPT, tehnologij AR in VR, robotika in avtomatizacija procesov …) in z zabavnim, interaktivnim pristopom. Najmlajši svet robotike spoznavajo tudi prek lego robotike, otroci v 2. in 3. triadi programirajo mobilne aplikacije, dijaki in študentje pa rešujejo zahtevnejše tehnične izzive. Za srednješolce in študente smo pripravili heckatonski izziv, ki ga nameravamo v sklopu delavnice »Algoritmi umetne inteligence in programiranje aplikacij« izvesti v drugi polovici oktobra v Mariboru. Pri vsaki delavnici je poudarek tudi na spletnem bontonu in varni rabi spleta.

VKLJUČEVANJE OTROK Z MOTNJAMI AVTISTIČNEGA SPEKTRA TER SLEPIH IN SLABOVIDNIH

V okviru delavnic, ki jih izvajamo, so delavnice Centra IRIS, ki se izvajajo v Ljubljani, namenjene tudi slepim in slabovidnim otrokom ter otrokom z motnjami avtističnega spektra. Zanje se izvajata programa »Digitalno je zabavno« in »Varni na spletu«, zaposleni Centra IRIS pa so v ustrezne prilagoditve gradiv in izvedbe vložili veliko napora.

Urška Kukovič Rajšp, vodja projektov

Še več zanimivega branja iz najnovejše izdaje Metalurga boste našli na >> tej povezavi.

 

  • November 3, 2023
Last modified on Friday, 03 November 2023 16:58
Rate this item
(1 Vote)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči