( ISSN 2738-5760 )

Kultura

V gradu na ogled ustvarjanje upokojencev

V gradu je od ponedeljka, 6. novembra, na ogled razstava Lepote preteklosti in sedanjosti, na kateri razstavljajo upokojenci Medobčinske zveze društev upokojencev Slovenska Bistrica in bistriško društvo upokojencev.

Zbrane so na odprtju razstave nagovorili direktorica Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica Herta Žagar, predsednik Medobčinske zveze DU Slovenska Bistrica, predsednik DU Slovenska Bistrica in podpredsednik PZDU Maribor Gabrijel Cintauer, župan dr. Ivan Žagar pa je razstavo odprl. V kulturnem programu, ki ga je povezovala Bernarda Skrbiš, so nastopili Pevski zbor KUD Bojan Sinič Laporje, Ljudske pevke DU Gaj Pragersko in pripovedovalec Milan Selčan iz DU Poljčane. 

"Prikazati želimo vso raznolikost življenja in ustvarjanja - preteklost, sedanjost, letne čase, praznovanja, bogastvo naših voda, gozdov, naše bližnje in daljne kraje, ohranjanje naravne in kulturne dediščine, ustvarjalnost naših ljudi nekoč in danes. Vsi razstavni eksponati so delček našega življenja, imajo krasilno in uporabno vrednost in so lahko tudi lepa darila," je povedala Vida Lipoglav. Na ogled so postavili ustvarjanje članov društev upokojencev iz Črešnjevca, Keblja, Laporja, Leskovca in Starega Loga, Makol, Poljčan, Pragerskega in Gaja, Slovenske Bistrice, Spodnje Polskave, Šmartna na Pohorju, Tinja, Vrhol, Zgornje Ložnice in Zgornje Polskave. Na razstavi lahko vidite delček ustvarjalnosti, od fotografij, slik, starih fotografij, ročnih del, kot je kvačkanje, vezenje, klekljanje, pletenje, šivanje, polsteni izdelki, pa tudi izdelke iz naravnih materialov, kot so les, kovina, papir, steklo, volna, šibje in različne cvetlične aranžmaje. Članice in člani so za dogodek pripravili tudi pogostitev - pecivo, sadje, sokove.

Razstava bo v bistriškem gradu na ogled do 16. novembra.

Natalija Sinkovič

Last modified on Wednesday, 08 November 2023 16:41
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
15
17
Date : 17 December 2023
24
29
31

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

Poišči