( ISSN 2738-5760 )

Šport

Kegljačice Impola do prve prvenstvene zmage, nezaustavljivi fantje že pri šestih zmagah

Po 14 dnevnem premoru so kegljačice Impola (končno) zaigrale v popolni postavi, prav tako so v večji meri sanirane poškodbe in kot takšne so doma pričakale ekipo ljubljanske Ograjce. Srečanje je bilo pomembno za obe ekipi, saj bi Bistričanke v primeru poraza dokončno izgubile stik s sredino, Ljubljančanke pa bi z zmago konkurirale za mesta med prvo četverico. No, Bistričanke so tokrat vendarle bile v popolni postavi, ob tem pa izredno razpoložene in kegljačice iz slovenske prestolnice so silovito treščile ob tla, saj so kegljačice Impola zmagale s kar 7:1!
Pri gostjah je bila najuspešnejša Brigitte Strelec, ki je skupno podrla kar 613 kegljev, s čimer je bila kegljačica kroga.

 

Pri gostjah je bila najuspešnejša Brigitte Strelec, ki je skupno podrla kar 613 kegljev, s čimer je bila kegljačica kroga.
Pri Bistričankah je bila izredno razpoložena Lucija Kunčič s 583 podrtimi keglji. Le kegelj manj je podrla odlična Petra Pečovnik, s 573 podrtimi keglji pa jima je bila ob boku Ksenja Detiček, ki celotno sezono drži svojo formo na visokem nivoju. S prvo zmago v letošnjem prvenstvu so kegljačice Impola ostale na 9. mestu, a so bili rezultati v tem krogu naklonjeni ekipam iz spodnjega dela tabele, tako, da so točkovne razlike med ekipami precej majhne.
V vodstvu so še vedno kegljačice Remoplasta, ki so zbrale 12 točk, prav toliko kot drugouvrščena ekipa Calcita iz Kamnika.
V 8. krogu bodo kegljačice Impola gostovale v Miklavžu.
Fantje so nadaljevali, kjer so ostali – z zmago na ravenskim Fužinarjem s 6:2 so prišli že do šeste zmage v letošnjem prvenstvu in so z 12 točkami seveda ostali na vodilnem položaju. V domačih vrstah je bil z 552 podrtimi keglji najboljši Tadej Topolšek, pri gostih pa je Miran Kopmajer podrl 585 kegljev.
V prihodnjem krogu bodo kegljači Impola gostovali v Šoštanju, ki je s 6 točkami na šestem mestu.

Napisal: Damijan DRAME

  • November 19, 2023
Last modified on Sunday, 19 November 2023 17:10
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
15
17
Date : 17 December 2023
24
29
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči