( ISSN 2738-5760 )

V Laporju so si izmenjevali oblačila

Turistično društvo Laporje je z novimi člani in novimi idejami doživelo pravi razcvet. V soboto, 18. novembra, so tako v prostorih gasilskega doma organizirali prvo izmenjevalnico oblačil.

»Vsak, ki je imel doma lepa, čista sezonska oblačila, ki jih ne potrebuje več, ali smo se jih naveličal, ali pa so jih otroci prerasli, jih je lahko prinesel in hkrati odnesel tista, ki so bila tukaj že razstavljena, torej nekaj prineseš, nekaj odneseš, tako oblačila krožijo in ne pristanejo na smetišču,« je povedala predsednica Turističnega društva Laporje Veronika Krajnc. »Glede na to, da smo izmenjevalnico organizirali prvič, smo z odzivom krajanov in drugih zelo zadovoljni, prišli so tudi ljudje iz drugih občin. To nam daje zagon, da bomo izmenjevalnico še organizirali.

Na dogodek so povabili tudi šiviljo Marijo Košič, ki je obiskovalcem pokazala, kako lahko preprosto kakšno oblačilo obnovijo ali popravijo kakšno poškodbo na oblačilu.

»Velika pridobitev za vas je tale izmenjevalnica, sama sem prinesla 5 stvari, ki mi ne služijo več, zdaj pa moram še pogledati, ali je kak kos primeren zame. Izmenjevalnico pa zelo pozdravljam, saj na ta način tudi prispevamo k ohranjanju narave,« je povedala obiskovalka Mira. »Zelo me veseli, da so se našemu društvu pridružili mladi ljudje, ki imajo veliko novih idej in jih z veseljem in uspešno tudi uresničijo. Prinesla sem le nekaj oblačil, a sem jih veliko odnesla,« je dodala obiskovalka Andreja. »Prinesla sem kar nekaj oblačil, predvsem otroških in veseli me, da jih lahko na tak način nekomu podarim, hkrati pa sem zase našla imeniten pulover in srajčko, pa mislim, da bom vzela tudi krilo. Imenitno se mi zdi, da smo izmenjevalnico organizirali tudi v našem kraju, saj je to zdaj zelo moderno,« je dodala Daniela.

Kar je ostalo so podarili Rdečemu križu, nekaj poletnih oblačil pa so obdržali, saj nameravajo izmenjevalnico ponoviti v spomladanskem času.

Natalija Sinkovič

  • November 24, 2023
Last modified on Friday, 24 November 2023 17:12
Rate this item
(0 votes)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči