( ISSN 2738-5760 )

Sodelujoči na literarnem natečaju obiskali vojaški muzej v Pivki

Ob dnevu Rudolfa Maistra, 23. novembra 2023, je Območno združenje Zveze častnikov Slovenska Bistrica organiziralo strokovno ekskurzijo v Park vojaške zgodovine v Pivki za učence in dijake, ki so sodelovali pri literarnem natečaju na temo Moja domovina, Slovenija, je tako posebna.

V razpisu za sodelovanje na literarnem natečaju Območnega združenja Zveze častnikov Slovenska Bistrica na temo Moja domovina, Slovenija, je tako posebna, je bila obljubljena tudi ekskurzija za sodelujoče učence, dijake in mentorje.
Na poti od Slovenske Bistrica do Pivke je dnevne aktivnosti predstavil Ivan (Janko) Kovačič, bivši ravnatelj in koordinator razpisa literarnega natečaja, o pomenu dneva Rudolfa Maistra pa je spregovoril Radovan Pulko, učitelj geografije in zgodovine na Osnovni šoli Šmartno na Pohorju.
Ekskurzija je bila posvečena ogledu Vojaškega muzeja v Pivki. Vsem zainteresiranim je bilo omogočeno tudi vkrcanje v podmornico in ogled njene notranjosti, kar je poželo veliko navdušenja.
Sicer pa je Območno združenje Zveze častnikov Slovenska Bistrica v literarnem razpisu k sodelovanju povabilo učence zadnje triade osnovnih šol iz občin Makole, Poljčane, Oplotnica in Slovenska Bistrica ter dijake Srednje šole Slovenska Bistrica. Na razpis se je odzvala Srednja šola Slovenska Bistrica ter devet osnovnih šol. Med 52 napisanimi literarnimi deli so mentorji in žirija izbrali najboljša dela ter na razpis poslali 29 del. Članice žirije, Milena Furek, Aleksandra Jankovič in Metka Pristovnik, so odločile, da priznanja prejmejo Naj Strmšek iz osnovne šole Pohorski odred Slovenska Bistrica za esej Domovina, Neža Kangler iz osnovne šole Pohorski bataljon Oplotnica za esej Moja domovina Slovenija je tako posebna, Nina Galun iz osnovne šole Anice Černejeve Makole za prozno delo Moja dežela, moja domovina, za enako literarno delo je posebno priznanje prejela tudi Nejka Smogavec iz osnovne šole Partizanska bolnišnica Jesen Tinje ter Sergeja Vogrinec iz Srednje šole Slovenska Bistrica za esej Slovo od domovine.
Na ekskurziji v Pivki so nagrajenci prejeli posebno priznanje Območnega združenja Zveze častnikov Slovenska Bistrica, vsi sodelujoči pa so dobili pisno zahvalo območnega združenja za sodelovanje.

Amadeja Mlakar

  • November 28, 2023
Last modified on Wednesday, 29 November 2023 06:30
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči