( ISSN 2738-5760 )

Naj podravsko podjetje znova Impol

V četrtek, 23. novembra, so v Mariboru na prireditvi časnika Večer Podravsko podjetje 2022 je bil še drugo leto zapored za najboljše veliko podjetje razglašen bistriški predelovalec aluminija Impol. Nagrada po izboru bralcev Večera pa je tokrat pripadla mariborskemu javnemu podjetju Snaga. Izbor so tudi letos pripravili v sodelovanju s Prvo bonitetno agencijo Ebonitete.si.

Skupina Impol je najbolj pogosta dobitnica nagrade od leta 2015, odkar mariborska časopisna hiša v sodelovanju s partnerji izbira najboljša podjetja v regiji. Prva štiri leta so zaporedoma prejeli nagrado za naj veliko podjetje po izboru komisije, nato jih je za dve leti zamenjala Perutnina Ptuj, lani pa je Impol pobral tako nagrado komisije kot tudi po izboru bralcev.

Bistriški industrijski velikan je leto 2022 zaključil z rekordno prodajo, saj je ta prvič presegla milijardo evrov, in sicer 1,15 milijarde evrov, na kar je sicer velik vpliv imela tudi višja cena aluminija. Kljub višjim stroškom so leto zaključili s 87 milijoni evrov čistega dobička, ki so ga v primerjavi z letom prej več kot podvojili.

Udeležence podelitve priznanj je nagovoril gospodarski minister Matjaž Han, odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik pa je s predsednico Natašo Pirc Musar govoril o spodbujanju razvoja gospodarskega okolja, o konkurenčnosti, o pomembnosti stabilnosti gospodarskega okolja, davčne politike, pa tudi o politični stabilnosti, ki je bistvena za stabilno okolje. Dotaknila sta se seveda tudi Podravja in Štajerske, ki sta bila v gospodarskem in socialnem smislu velikokrat na udaru, posebej po osamosvojitvi in zatonu nekdanjih industrijskih gigantov ob izgubi jugoslovanskih trgov. Strinjala sta se, da so najbolj grenki časi že za regijo, saj na pogorišču nekoč velikih podjetij rastejo nove uspešne podjetniške in poslovne zgodbe.

(sta, ns)

  • November 28, 2023
Last modified on Wednesday, 29 November 2023 06:33
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči