( ISSN 2738-5760 )

V Makolah bo konec tedna praznično

V petek, 1. decembra, ob 18. uri bodo v Domu krajanov Makole pripravili prireditev ob občinskem prazniku. Ob tej priložnosti bodo podelili občinske nagrade, na ogled pa bo tudi razstava vrtčevskih otrok na temo občinskega praznika. V nedeljo pa Turistično društvo Makole vabi na tradicionalni Andrejev sejem.

Občina Makole svoj praznik praznuje na Andrejevo nedeljo. Že v petek, 1. decembra, bodo pripravili osrednjo občinsko slovesnost, na kateri bo slavnostni govornik, župan Franc Majcen poudaril pomembne dosežke občine v preteklem letu. Med njimi bo zagotovo pol milijona vredna investicija v prenovo mostu v Varošu, ki čaka le še na uporabno dovoljenje. Že pred slovesnostjo bo v avli doma krajanov na ogled razstava otroških del, ki so jih ustvarili vrtčevski otroci, v kulturnem programu pa bodo nastopili člani Prosvetnega društva Anice Černejeve in glasbena skupina.

Ob tej priložnosti bodo podelili tudi občinske nagrade. Komisija za priznanja in nagrade, ki jo sestavljajo Zdravko Krošl, Viljem Mesarič, Aleš Simrajh, Nada Šket in Denis Plavčak, je sklenila letos ponovno podeliti naziv častni občan, in sicer ustanovitelju in prvemu direktorju podjetja Iskra Makole Viktorju Korošcu, ki sicer živi v Ljubljani, za posebne dosežke na področju gospodarstva in razvoja občine Makole. Plaketo za požrtvovalno in uspešno delo na področju gasilstva bo prejel Vinko Kunej, priznanji pa Erna Leskovar, iz Varoša za dolgoletno prostovoljno humanitarno delo in delo na področju kulinarike, in Jerica Krošel iz Sestrž za uspešno in prizadevno delo pri ohranjanju kulturne dediščine.

Praznovanje bodo sklenili v nedeljo, 3. decembra, s tradicionalnim Andrejevim sejmom na trgu v Makolah. Na njem se bodo na stojnicah predstavljali rokodelci, kot so suhorobarji, tudi suho sadje bo naprodaj in še kaj. Že ob pol desetih bosta nastopila Spidi in Miklavž, zaigrala bo godba na pihala, pekli bodo palačinke in še kaj.

Natalija Sinkovič

  • December 1, 2023
Last modified on Friday, 01 December 2023 09:15
Rate this item
(0 votes)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči